Volledig scherm
Expoitant Olly Pothoven vreest voor de toekomst van de kermis van Beek door vernielingen. © Flip Franssen

Exploitant: 'Kermis Beek in gevaar door vandalisme'

BEEK - De kermis in Beek is al geen vetpot, maar door vernielingen aan de draaimolen en oliebollenkraam afgelopen weekeinde denkt exploitant Olly Pothoven dat het evenement in gevaar komt.

Pothoven organiseert al 43 jaar de kermis in Beek en heeft er zelf een snoepkraam, waar kinderen ook naar eendjes kunnen hengelen. ,,Twee jaar geleden zijn alle kabels gestolen en nu deze vernielingen. Vroeger gebeurde dit niet. Grote attracties willen hier al niet meer staan omdat het niet rendabel is, maar dit soort dingen zingen rond. Exploitanten verliezen vertrouwen, durven niet meer.''

Lees ook: Vernielingen op kermis Beek

Pothoven heeft voor 2018 nog een contract met de gemeente Berg en Dal. Dat dient ze zeker uit. ,,Een vrouw, een vrouw. Een woord, een woord. Maar ik ben bang voor de toekomst. Het zal moeilijk zijn in Beek verder te gaan. Ze moeten met hun klauwen van onze spullen afblijven.'' Bewaking voor de kermis is volgens haar onbetaalbaar. 

Dit jaar stonden er nog vijf attracties (eendjes hengelen met snoepkraam, schietsalon, grijper, draaimolen en 'kanalenspel') en een suikerspin en oliebollenkraam.

Quote

Ze moeten met hun klauwen van onze spullen afblijven

Olly Pothoven, exploitant van de kermis in Beek
Volledig scherm
De schade aangericht in het kassahokje van de draaimolen op de kermis in Beek. © Henk Baron

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.