Overlast op de Waalstrandjes bij Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Overlast op de Waalstrandjes bij Nijmegen. © Marcel Kuster

Explosieve sfeer op Waalstrandjes, Bruls: ‘Blijf weg, zeker ’s avonds’

NIJMEGEN - Blijf weg van de Waalstrandjes in de Stadswaard. Daartoe roept de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls op. Hij zegt bescherming van bezoekers vooral ’s avonds niet te kunnen garanderen. De stranden kampen met overlast van agressieve jongeren, onder invloed van alcohol en lachgas.

135 reacties

 • Peter Van Brakel

  2 jaar geleden
  Bruls zou eens moeten doen waarvoor hij betaald wordt en dat is handhaven, strandjes schoonvegen, gajes verdrijven ,Bruls is erg selectief in zijn acties
 • Toon

  2 jaar geleden
  In Brakkenstein,  daar wordt prima gehandhaafd. Met 8 man hebben ze 4 jongens van een jaar of 20 van het voetbalveld geveegd. Die waren beetje aan het chillen en een balletje aan het trappen. Zonder waarschuwing €110 boete. Gaat u maar niet naar het waalstrandje beste burgemeester. U blijft beter veilig in uw geliefde Brakkenstein!
 • W. Peters

  2 jaar geleden
  Postuur heeft ie wel. Daden ho maar.
 • Ikke

  2 jaar geleden
  Het kan naar mijn mening niet zo zijn dat er nog go zones zijn in een stad. Het probleem is echter dat er pas wat gedaan wordt als er slachtoffers de publiciteit zoeken. De overheid heeft in het verleden veel bezuinigd bij de Politie, die zien dit dus waarschijnlijk niet als prioriteit. Tuig MOET je in de hele stad op de huid zitten en duidelijk maken dat grensoverschrijdend gedrag gewoon niet geaccepteerd wordt.
 • Wesp

  2 jaar geleden
  Sorry, volgens mij lees jij het verkeerd. Verzoek; mensen met goede wil zoek iets anders op, bescherming van bezoekers kan die niet garanderen. Hij zegt inderdaad niet direct, niet gaan, maar hoe omschrijf je dit?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen