Spontane protestbijeenkomst RVF Nederland in Nijmegen.
Volledig scherm
Spontane protestbijeenkomst RVF Nederland in Nijmegen. © RVF

Extreemrechtse groep RVF Nederland houdt spontane actie in Nijmegen

NIJMEGEN - De extreemrechtste groep RVF Nederland heeft in Nijmegen zaterdagavond naar eigen zeggen met een man of vijftien een spontane protestactie gehouden. Woordvoerder John Willemse wil niet zeggen waar in de stad, of hoe laat deze bijeenkomst gehouden is. 

Die was volgens Willemse bedoeld als een steunbetuiging aan leden van de Britse National Action, een extreemrechtse organisatie die sinds twee jaar verboden in Engeland is. Afgelopen jaar zijn volgens Willemse enkele leden van National Action opgepakt en vervolgd omdat ze lid zijn van de groepering, of die ondersteunen.

Fakkels en gezichtsmaskers

De leden van RVF Nederland die zaterdagavond in Nijmegen de straat op gingen, droegen een spandoek, brandende fakkels en enkele leden hadden gezichtsmasker voor. ,,We zaten gewoon bij elkaar en toen kwam ineens het idee bij ons op om zoiets te doen. Snel een spandoek in elkaar gezet en de straat op. Er zijn niet veel mensen die het gezien hebben en er hebben zich geen incidenten voorgedaan. Alles was rustig. We hebben een minuut of tien buiten gestaan.''

Volgens Willemse gaat RVF Nederland een soortgelijke actie in de nabije toekomst niet snel nog eens doen. 

De politie was niet bereikbaar voor commentaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.