Feestje: markt in Millingen bestaat 40 jaar

MILLINGEN AAN DE RIJN – Exact 40 jaar geleden vond de eerste weekmarkt in Millingen plaats. Dat werd gevierd in het Rijndorp in aanwezigheid van burgemeester Slinkman en wethouder Alex ten Westeneind. Op de nieuwe stek, want de weekmarkt is verhuisd.

 Burgemeester Slinkman memoreerde dat  40 jaar geleden de eerste weekmarkt op het gezellige Oranjeplein werd gehouden. Toentertijd waren er op de weekmarkt in totaal maar liefst 13 marktkooplieden en zij vormden een verrijking van het winkelaanbod in Millingen. 

 ,,Maar om succes te blijven houden moeten de bakens verzet worden vandaar dat de markt is verhuisd naar het Kastanjeplein", aldus Slinkman. Hier ligt de markt meer in het zicht: hopelijk trekt dat meer bezoekers.

Van Rijswijk

Want momenteel zijn er in Millingen nog maar 5  kramen: poelier, brood en banket, groente en fruit, kaas en vis. Marktkoopman Van Rijswijk staat er al vanaf het eerste uur. Jo van Rijswijk staat al 50 jaar in Millingen; de eerste 10 jaar was er nog geen weekmarkt. 27 jaar geleden heeft  zoon Anthony  de zaak van zijn vader overgenomen.

De marktkooplieden kregen van het gemeentebestuur een fraai boeket bloemen terwijl Anthony van Rijswijk er een speciale oorkonde bij kreeg. Tegenwoordig is  Stef van de Pol marktmeester, maar ook de vorige marktmeester Chris Heijmink - marktmeester van 1993 tot 2011 - was bij het feestje.

Volledig scherm
De markt in Millingen bestaat 40 jaar. Foto Joop Verstraaten © Thed Maas
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.