Volledig scherm
Het diamanten paar. Foto Joop Verstraaten © Thed Maas

Felicitaties van de koning voor Lin en Leen

GROESBEEK – Ze hebben schriftelijke felicitaties gekregen van de koning en van de Commissaris van de Koning. En de burgemeester, die kwam zelf even langs.

Want het is 65 jaar geleden dat Lin Eijkhout (82) Leen van Leur (83) ten dans vroeg tijdens de kermis in de zaal van Joop van Jan van Toon ( zaal Wilhelmina) aan de Dorpsstraat in Groesbeek. Afgelopen weekend vierden ze hun diamanten (60 jaar) huwelijksfeest.

Leen had allang gezien dat Lin goed kon dansen dus sloeg ze het aanbod van Lin niet af. Vanaf de eerste dans klikte het tussen Lin en Leen. Het jonge stel - Lin was 17 jaar en Leen 18 - hadden vijf jaar lang verkering  en gingen toen trouwen omdat Lin in Tilburg in militaire dienst was. Als je getrouwd was, mocht je de weekenden naar huis. Naar zijn Leen en niet te vergeten naar zijn geliefde voetbalclub Germania waar hij rechtshalf speelde. 

Na het trouwen heeft het stel een jaar lang bij de zus van Leen ingewoond aan De Dries; daarna woonden ze in de Bosstraat en Wikkestraat en tenslotte verkasten ze naar de Litsenhof, waar ze al 11 jaar wonen. Lin is zijn hele leven stukadoor geweest. In Nederland maar ook in Duitsland vooral in en rondom Keulen. 

Leen ging op 15-jarige leeftijd werken bij de Nijmeegse schoenfabriek Robinson en later bij de Groesbeekse schoenfabrieken Henka en Pallas. Vervolgens heeft Leen maar liefst 33 jaar lang de gasten verzorgd van Hotel De Oude Molen. Het paar kreeg twee zoons en heeft nu 3 kleinkinderen, 2 jongens en 1 meisje. De hobby's van Lin waren bridge, biljarten en zwemmen terwijl Leen 40 jaar lang gezongen heeft in het kerkkoor van Sionsheuvel en graag gaat gymmen. 

Burgemeester Slinkman bracht tijdens zijn bezoek een bloementaart alsmede een kopie van de trouwakte van 60 jaar geleden mee.  Het feest is, zoals gezegd,  afgelopen zondag met een etentje gevierd in De Oude Molen in Groesbeek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.