Volledig scherm
Het festival TREK richt zich steeds meer op beleving. © DG

Festival TREK binnenkort miljoenste bezoeker

NIJMEGEN  - Het rondreizende Foodfestival TREK draait goed in het Hunnerpark in Nijmegen, merkt de organisatie. Het festival heeft zich dit jaar nog sterker gericht op beleving en theater.

TREK begon vijf jaar geleden in Utrecht als Foodtruckfestival, en is al snel gaan reizen naar andere steden waaronder Nijmegen. Maar inmiddels is het concept flink aangepast. ,,De nadruk ligt dit jaar nog meer op de beleving'', zegt organisator Raymon van Sprang. ,,Het is een bourgondisch dorp, met een eigen verhaal. Er is een kerk en een figurant als priester, er is een gemeentehuis en dit jaar voor het eerst een vuurtorenbar.'' 

Tussen de tientallen voedselkraampjes door zingen muzikanten en staan kermisattacties. Op verschillende plekken voeren figuranten een act op en kinderen kunnen meedoen aan nostalgische spellen. 

Het festival is tot zondagavond te bezoeken. Komende week reist TREK verder naar Enschede. Daar wordt de miljoenste bezoeker verwacht. 

Volledig scherm
Kleinkunstenaars op festival TREK in Nijmegen. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.