De fietsenstalling onder Doornroosje
Volledig scherm
De fietsenstalling onder Doornroosje © Bert Beelen

Fietsenstalling onder ‘Roosje’ in Nijmegen blijft vooral leeg

NIJMEGEN - De fietsenstallingen rondom het Centraal Station in Nijmegen puilen uit. Nog steeds. Fietsen worden buiten de rekken gezet en treinreizigers zoeken gehaast, en vaak tevergeefs, naar een vrij plaatsje. Opvallend, aangezien pal naast het station de enorme fietsgarage onder Doornroosje – goed voor 4.000 plaatsen – nog niet voor een kwart gevuld is.

Het fietstransferium ging een maand geleden open, maar lang niet iedereen weet dat.

Bordje ontbreekt
Het transferium valt voornamelijk fietsers op die vanaf de kant van de Waal komen. Wie vanaf het Keizer Karelplein komt, ziet alleen de overvolle stallingen voor het station. Er is nog geen bordje dat aangeeft dat elders nóg een stalling is.

Verbaasd
Een man die zijn fiets bij de stalling voor het station neerzet, kijkt verbaasd op als hij hoort dat verderop een gratis overdekte garage met bewaking leegstaat. "Ik had mijn fiets er zeker neergezet als ik het had geweten. Er wordt hier veel gestolen."

Te ver
Een ander kent het transferium wél. Toch zet hij zijn fiets er niet neer. "Het kost me te veel tijd om er te komen. Als ik mijn fiets daar neerzet, haal ik mijn trein niet meer. Hier heb ik minder tijd nodig."

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.