De oversteekplaats aan de Ubbergseweg, op de grens van de gemeente Bergt en Dal en Nijmegen, is veelbesproken. De provincie Gelderland kijkt hoe de veiligheid daar verbeterd kan worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De oversteekplaats aan de Ubbergseweg, op de grens van de gemeente Bergt en Dal en Nijmegen, is veelbesproken. De provincie Gelderland kijkt hoe de veiligheid daar verbeterd kan worden. © Theo Peeters

Fietsers geven Rijk van Nijmegen magere voldoende: rotondes vallen wél in de smaak

BEEK - Gemeenten in het Rijk van Nijmegen kunnen meer doen om het fietsers naar de zin te maken. Dat blijkt uit tweejaarlijks onderzoek van de Fietsersbond. Deelnemers daaraan geven de gemeente in de regio een magere voldoende.

7 reacties

 • Mart Boom

  5 dagen geleden
  @erik: de insteek van een snelfietspad is dat een fietser voorrang heeft en vaart kan maken. Een snelfietspad is geen normaal fietspad. K. Nijs heeft een punt, van een goed snelfietspad wordt langzaam een gewoon fietspad gemaakt. Jammer en ambitieloos!
 • Jacob Nederthal

  5 dagen geleden
  Het Rijnwaalpad was bij de oplevering wel degelijk bedoeld als snelweg voor fietsers, en werd zo ook gepropageerd. Bedoeling was om automobilisten te verleiden de auto te laten staan. Daar is inmiddels flink afbreuk aan gedaan, bijvoorbeeld door het opheffen van voorrang in Ressen, de wandelaars met loslopende honden in Arnhem-Zuid, en nu dus de waterwoningen. Van het oorspronkelijk snelweg-idee is weinig meer over en dat heeft de veiligheid voor fietsers aangetast.
 • Erik van Lieshout

  5 dagen geleden
  K Nijs een snelfietspad wil nog niet zeggen dat je daar keihard overheen mag fietsen. Die waterwoningen hebben de verkeersveiligheid niet verminderd, kwestie van je aan de verkeersregels houden en goed op letten. De fietser is niet overal op het fietspad koning maar deel je de weg op met andere weggebruikers. Ook buiten Nijmegen is dit het geval. Een snelweg gaan vergelijken met snelfietspad is dus totaal niet met elkaar te vergelijken…
 • K Nijs

  5 dagen geleden
  bij nijmegen noord gaat de kwaliteit van het rijnwaalpad (SnelFietsPad wel erg achteruit . Zo komen er veel nieuwe woningen aan het RWP (o.a. waterwoningen ), is er een onduidelijke rotonde (oostelijk van de Ovotonde ) gekomen, en volgend jaar veel autoverkeer als Horbach is geopend. Als in NL een autosnelweg is geopend, dan komen er toch geen toegang voor andere voertuigen erbij ! Waarom bij SnelFiets Paden in Nijmegen wel ??
 • Jaap De Graaf

  5 dagen geleden
  Ik heb een snelfietspad voor mijn deur. Levensgevaarlijk is het, fietsers kijken nergens naar, zitten te appen en rijden je bijna omver. Fantastisch fietsersbond.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen