Volledig scherm
File op de Clarenbeekseweg in Berg en Dal. Wachten totdat de Zevenheuvelenweg open gaat. Foto Theo Peeters © Theo Peeters

File voor de Alpe d'Huez van Groesbeek

BERG EN DAL - Ze waren gistermiddag om 16.00 uur vertrokken uit Leende (bij Eindhoven), Mariet (76) en Wim (73) van Alphen met hun camper, een Fiat Ducato. Om maar op tijd te zijn voor een plekje in de berm van de Zevenheuvelenweg, donderdag zo'n beetje de Alpe d'Huez van Groesbeek. 

Ze waren niet de enigen. Ettelijke tientallen anderen stonden op de Clarenbeekseweg en de Meerwijkselaan in Berg en Dal te wachten totdat de weg - sinds zondag dicht om wildkamperen tegen te gaan - om 20.00 uur opengesteld zou worden. 

Ze mogen er één nachtje staan; donderdagmiddag om 16.00 uur - zodra het wandellegioen voorbij is - moeten ze er weer weg zijn. Ina (61) en Jan (65) van de Kamp kwamen vanuit Dalfsen met hun camper. ,,Voor de eerste keer. Op advies van vrienden. Die zeiden: Dit moet je een keer meegemaakt hebben", aldus Ina.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.