De Waalbrug slibde afgelopen maandagavond helemaal dicht nadat op de A50 bij Ewijk de matrixborden uitgevallen waren. Al het omrijdende verkeer zorgde voor enorme vertragingen op de bruggen bij Nijmegen.
Volledig scherm
De Waalbrug slibde afgelopen maandagavond helemaal dicht nadat op de A50 bij Ewijk de matrixborden uitgevallen waren. Al het omrijdende verkeer zorgde voor enorme vertragingen op de bruggen bij Nijmegen. © Erik van 't Hullenaar

Filedruk Gelderland explosief gestegen

NIJMEGEN - Het aantal files in Gelderland is dit jaar extreem toegenomen. De filezwaarte, zoals de ANWB de drukte op wegen noemt, is in deze provincie met 40 procent gestegen ten opzichte van de eerste negen maanden vorig jaar. Landelijk ligt die stijging gemiddeld op 20 procent.

80 reacties

 • Fietser

  4 jaar geleden
  Tuurlijk. Wijs naar een ander die moet veranderen. Pak gewoon allemaal de fiets voor fietsbare kilometers zoals ik en het probleem lost zich op.
 • Bianca Schrijver

  4 jaar geleden
  Als wij nu de studenten na 10.00 uur en dan na 19.00 uur laten reizen, dan zul je zien. Dat de werkende mensen weer de trein zullen gaan nemen. Verander maar de college tijden of krijgen de studenten dan een te snelle burnout
 • Freek

  4 jaar geleden
  Elektrisch rijden is níet goedkoop. Alleen er wordt geen accijns op geheven. Anders was het helemaal onbetaalbaar. 
 • Freek

  4 jaar geleden
  De Randstad is al overvol. Daarom moet er in de regio geïnvesteerd worden. 
 • Freek

  4 jaar geleden
  Omdat auto’s gewoon ideaal zijn. OV niet…

In samenwerking met indebuurt Nijmegen