De Waalbrug slibde afgelopen maandagavond helemaal dicht nadat op de A50 bij Ewijk de matrixborden uitgevallen waren. Al het omrijdende verkeer zorgde voor enorme vertragingen op de bruggen bij Nijmegen.
Volledig scherm
De Waalbrug slibde afgelopen maandagavond helemaal dicht nadat op de A50 bij Ewijk de matrixborden uitgevallen waren. Al het omrijdende verkeer zorgde voor enorme vertragingen op de bruggen bij Nijmegen. © Erik van 't Hullenaar

Filedruk Gelderland explosief gestegen

NIJMEGEN - Het aantal files in Gelderland is dit jaar extreem toegenomen. De filezwaarte, zoals de ANWB de drukte op wegen noemt, is in deze provincie met 40 procent gestegen ten opzichte van de eerste negen maanden vorig jaar. Landelijk ligt die stijging gemiddeld op 20 procent.

80 reacties

 • Fietser

  2 jaar geleden
  Tuurlijk. Wijs naar een ander die moet veranderen. Pak gewoon allemaal de fiets voor fietsbare kilometers zoals ik en het probleem lost zich op.
 • Bianca Schrijver

  2 jaar geleden
  Als wij nu de studenten na 10.00 uur en dan na 19.00 uur laten reizen, dan zul je zien. Dat de werkende mensen weer de trein zullen gaan nemen. Verander maar de college tijden of krijgen de studenten dan een te snelle burnout
 • Freek

  2 jaar geleden
  Elektrisch rijden is níet goedkoop. Alleen er wordt geen accijns op geheven. Anders was het helemaal onbetaalbaar. 
 • Freek

  2 jaar geleden
  De Randstad is al overvol. Daarom moet er in de regio geïnvesteerd worden. 
 • Freek

  2 jaar geleden
  Omdat auto’s gewoon ideaal zijn. OV niet…
 1. Eric Meijers hekelt calimerogedrag bij NEC, volgens Johan Derksen wordt ‘het zo nooit wat’
  PREMIUM

  Eric Meijers hekelt calimeroge­drag bij NEC, volgens Johan Derksen wordt ‘het zo nooit wat’

  NIJMEGEN - Het seizoen van NEC is precies halverwege. De achterstand op koploper SC Cambuur, zondag de tegenstander in De Goffert, is twaalf punten. Uitgerekend tegen de kleintjes in de eerste divisie viel NEC door de mand, met pijnlijke nederlagen tegen TOP Oss (0-1) en Telstar (5-2) tot gevolg. Waar schort het aan in Nijmegen? Een rondje langs drie kritische volgers met een rood-groen-zwart hart.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'
  Play

  Betty (90) over avondklok: 'Nu een boete, toen kogels'

 2. Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven
  Play

  Lotte (14) kwam door ernstig misdrijf om het leven

Nijmegen e.o.