In Duitsland woonachtige Nederlanders dreigden door de coronacrisis belastingvoordelen mis te lopen. Door ingrijpen van beide landen is dat nu voorkomen.
Volledig scherm
PREMIUM
In Duitsland woonachtige Nederlanders dreigden door de coronacrisis belastingvoordelen mis te lopen. Door ingrijpen van beide landen is dat nu voorkomen. © ANP

Fiscus komt thuiswerkende Neder-Duitsers tegemoet; ‘Dat scheelt honderden euro’s belasting’

NIJMEGEN/KLEEF - De belastingdienst komt in Duitsland woonachtige Nederlanders tegemoet. Daarmee wordt voorkomen dat zij honderden euro's belastingvoordeel mislopen. Dat dreigde te gebeuren door het verplichte thuiswerken tijdens de coronacrisis.

Nederlanders met een huis in Duitsland hebben normaal gesproken recht op allerlei Nederlandse belastingvoordelen zoals hypotheekrente-aftrek. Daarvoor moeten ze wel minimaal 90 procent van hun inkomen op Nederlands grondgebied verdienen. 

Dat percentage dreigen duizenden Nederlandse grenswerkers niet te halen nu ze tijdens de coronacrisis wekenlang gedwongen vanuit hun Duitse huis werken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.