Volledig scherm
De Finse metalband Nightwish, met Floor Jansen in de gelederen. © PR

FortaRock onthult eerste namen voor terugkeer in Goffertpark

NIJMEGEN - De Finse metalband Nightwish en de Australische metalcore-formatie Parkway Drive zijn de eerste twee namen die FortaRock bekend heeft gemaakt voor de editie van 2018. Het tweedaagse rockfestival keert na een jaar afwezigheid terug in het Goffertpark.

FortaRock werd daar afgelopen jaar niet gehouden vanwege het ontbreken van grote namen. Voor 2018 heeft de organisatie wel een aantal grote namen kunnen boeken en daarom kunnen rockers op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni hun hart ophalen.

Eerste namen

Volledig scherm
De Australische metalcore-formatie Parkway Drive. © PR

De festivalorganisatie maakte vorig jaar bekend dat vijf bands hadden toegezegd en heeft met Nightwish en Parkway Drive de eerste namen bekend gemaakt.

Parkway Drive is volgens de organisatie 'de allergrootste metalcore band die het genre ooit heeft voortgebracht'. De Finse symfonische metalband heeft de Nederlandse 
Floor Jansen (roots in Nijmegen) in de gelederen en trad in 2015 voor het laatst op in ons land. 'We zijn dan ook bijzonder blij met de komst van de band als afsluiter van de negende editie van FortaRock', aldus de organisatie.

Voorverkoop

De voorverkoop voor het festival begint vrijdag om 10.00 uur op de site van Ticketmaster. Een combi-ticket, voor beide dagen, kost 79 euro. Dagkaarten gaan later in de verkoop.

FortaRock 2018 is op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni in het Goffertpark in Nijmegen. Verdeeld over twee podia treden er 22 bands op. Daarnaast is er een festivalmarkt  en bekijkt de organisatie de mogelijkheden voor een officiële festivalcamping in de Waalstad.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwagenbedrijf: was er nu wiet of niet?
    PREMIUM
    video

    De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwa­gen­be­drijf: was er nu wiet of niet?

    NIJMEGEN - ,,Machteloos. Het is zó oneerlijk.’’ Nijmegenaar Wim Kersten zoekt naar de juiste woorden, vecht meermaals tegen zijn tranen. De dikke wallen onder zijn ogen verraden een gebrek aan substantiële nachtrust. Niet alleen heeft een brand zijn familiebedrijf Korendal Trucks vorige week volledig in de as gelegd, de politie heeft vier trailers die door het vuur waren gespaard, een dag later alsnog vernietigd. Reden: ze waren bestemd voor hennepkweek. Een politiewoordvoerder: ,,Dat onderzoeken we nu, maar alles wijst daarop.’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.