Volledig scherm
De flyer waarmee Giezen de drone hoopte terug te krijgen. Foto: Paul Giezen

Fotograaf raakt nieuwe drone met iPhone binnen seconde kwijt

NIJMEGEN/ LENT - Fotograaf Paul Giezen uit Nijmegen is een flyeractie begonnen om zijn gloednieuwe én vermiste drone met iPhone terug te vinden. De professionele fotograaf zag zijn nieuwe aanwinst er vrijdag 24 april, tijdens een eerste proefronde boven Lent, binnen een fractie van een seconde vandoor gaan.

"Ik wilde gaan oefenen met de nieuwe drone, die ik voor iets meer dan 600 euro kocht. Ik had er een iPhone4S-telefoon onder gehangen als camera. Stom genoeg zat er geen simkaart in omdat ik de telefoon alleen gebruikte om te filmen", zegt Giezen.

Raadsel
Het is Giezen een raadsel wat er met zijn drone gebeurde in Lent. "Ik ben meteen gaan zoeken, maar zonder resultaat. Ik heb de afgelopen weken ettelijke keren opnieuw gezocht."

Eenmaal thuis maakt Giezen flyers, posters, foto’s van zijn ver­miste DJI Phantom. 'Wie heeft mijn drone gevonden?', staat op flyers en A4’tjes die in brievenbus­sen vallen in de buurt van de 'rampplek'.

Minder gerust
Giezen wordt er steeds minder gerust op. "Had ik maar een simkaart in die iPhone gestopt. In de reclame zie je dat zo'n drone besturen een fluitje van een cent is. Dat is niet waar. En dat ze terugkomen naar de plek waarvandaan je ze wegstuurde al evenmin."

Volledig scherm
De verloren drone net voordat hij zijn laatste vlucht maakte. © Paul Giezen
Volledig scherm
Paul Giezen heeft alleen nog de afstandsbediening van zijn drone. © Bert Beelen

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.