De Teersdijk in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Teersdijk in Nijmegen. © Gerard Verschooten

‘Foute’ huurder niet welkom in deel Zwanenveld en op Teersdijk: gemeente wil uiterst middel blijven inzetten

NIJMEGEN - Wie een crimineel verleden heeft of overlast veroorzaakt kan ook de komende vier jaar geen woning huren in de buurt Zwanenveld 40-er Straten of een plek innemen op de woonwagencentra Teersdijk en Ackerbroekweg. Dat wil het Nijmeegse stadsbestuur, op basis van een evaluatie van deze regeling. 

8 reacties

 • Marleen Verstraeten

  2 jaar geleden
  Het is een terechte regeling, die mensen leven zelf ook liever bij elkaar dan tussen de kakkers, maar hun KINDEREN zijn an wel de pineut. Nu hebben de kinderen baat bij het ZIEN van andere opties, ban het horen hoe anders de buren met hun kinderen omgaan.. Als je ze allemaal in 1 wijk duwt dan veroordeel je die kindeem tot een leven zoals hun ouders, tot het gedogen van misbruik omdat ze nooit iets anders zien of horen. Er is een REDEN waarom diversiteit belangrijk is, en dat zijn de kinderen.
 • miel couvee

  2 jaar geleden
  Belachelijk om weer eens Zwanenveld te stigmatiseren. Wie heeft dat soort mensen bij elkaar gezet en waarvoor. De overheid toch, hetwas hun beleid. Zwanenveld is een fijne wijk om te wonen en het is niet nodig om een hele wijk voor schut te zetten in de media. Wij bewoners weten wel beter.
 • loeske hansen

  2 jaar geleden
  Ik woon al jaren in zwanenveld, in de 40er straten en het is de laatste 2 jaren echt een heel stuk leuker en rustiger geworden. Veel van de overlast veroorzakers zijn nu weg. Er zijn gezinnen voor terug gekomen, mensen met een baan. Het is weer leuk onder elkaar, geen gedoe meer met dealers, alcohol misbruik en voor ruzie en geschreeuw. Er wonen daar nl ook al heel lang veel mensen die niet bij die groep horen, en die wonen er nu ook weer met veel plezier.
 • Maarten Reith

  2 jaar geleden
  @Rene van Berlo: een terechte nuancering, het gaat inderdaad om de buurt Zwanenveld 40-er Straten en niet om de hele wijk Zwanenveld. Het artikel is inmiddels aangepast.
 • A.M. Berben

  2 jaar geleden
  De logica van het college van burgemeester en wethouders in deze kwestie spreekt voor mij boekdelen, dit is een volstrekt navolgbare beslissing die genomen verdient te worden.