Frouke Arns volgt Marijke Hanegraaf op als stadsdichter van Nijmegen.
Volledig scherm
Frouke Arns volgt Marijke Hanegraaf op als stadsdichter van Nijmegen. © Do Visser/DG

Frouke Arns nieuwe stadsdichter van Nijmegen

NIJMEGEN – Frouke Arns wordt de nieuwe stadsdichter van Nijme­gen. Ze neemt de fakkel over van Marijke Hanegraaf en blijft aan tot en met 2016.

Deze donderdag verliest Marijke Hanegraaf haar ‘ambt’ tijdens de officiële start van de landelijke Poëzie­week. Op 3 februari tijdens het Poëziefeest in de bibliotheek wordt Frouke Arns de 6e Nij­meegse stadsdichter.

Marijke Hanegraaf was de 1e vrouwelijke stadsdichter van Nij­megen. Frouke Arns wordt de 2e. Toeval? „Je wordt ge­vraagd”, zegt ze. „Ik was verrast.”

Later begonnen
Frouke Arns (1964) heeft met Ma­rijke Hanegraaf gemeen dat bei­den op latere leeftijd met dichten zijn begonnen, terwijl ze al jaren­lang schrijven. Frouke: „Zo’n 8 jaar geleden schreef ik mijn 1e poëzie. Ik noem het ingedikte taal. Poëzie is ingedikt proza.”

Frouke Arns viel met haar gedich­ten al diverse keren in de prijzen.

Prijzen
Zo won ze de Meander Dichter­prijs en, de jury- en publieksprijs van Aan het woord! Bij uitgeverij Marmer verscheen in 2013 haar debuutbundel Mensen die je misschien kent. Twee van haar gedichten zijn opgenomen in de bundel De 100 beste gedich­ten voor de VSB-poëzieprijs. Haar werk verscheen o.a. in de Poëzie­krant, Het Parool en nrc.next.

Frouke Arns is in Duitsland gebo­ren en tweetalig opgevoed.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.