Volledig scherm
Er stonden zaterdagochtend- en middag flinke plassen water in de parkeergarage aan het Kelfkensbos. © dg

Garage Kelfkensbos Nijmegen dicht wegens verzakte dakplaat

NIJMEGEN - De parkeergarage Kelfkensbos is van woensdagmiddag tot donderdagmiddag 12.45 uur afgesloten voor inrijdend verkeer. Op parkeerdek -2 was een plafondplaat 2 centimeter gezakt. De plaat is gestut en er was een technische controle. 

De garage is om 19.00 uur 'veilig' bevonden. Autobezitters kunnen wel hun wagen ophalen.

De gemeente Nijmegen krijgt vrijdag het technisch rapport. Op basis daarvan wordt besloten of en wanneer de garage weer open gaat. Een woordvoerster van de gemeente verwacht dat de parkeergarage niet lang dicht zal blijven. ,,Het is veilig. Dat is een geruststelling.’’

Wateroverlast

De ondergrondse garage op Kelfkensbos heeft vaker mankementen. Afgelopen weekend was er wateroverlast op Parkeerdek -2. Dat had te maken met de sneeuw omdat auto's regenwater en sneeuw naar binnen rijden.

Wat meespeelt, is dat het dak van de garage niet volledig waterdicht is. Een probleem dat al speelt sinds de bouw van de garage bijna 20 jaar geleden. Destijds zijn constructiefouten gemaakt. Er is weleens gesproken over herstel van die fouten, maar dit vergt een zeer grote investering. Dus neemt Nijmegen de wateroverlast voor lief bij bij flinke regenbuien en in sneeuwrijke dagen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.