Gebouw Radboud Universiteit ontruimd om brand

VideoNIJMEGEN - In het Grotiusgebouw van de Radbouduniversiteit in Nijmegen is vanochtend rond 08.15 uur brand uitgebroken. Het pand aan de Montessorilaan is ontruimd. 

De brandweer had door de rookontwikkeling wat moeite om de brandhaard te vinden. Rond 09.05 uur was die gevonden en is gestart met blussen, een kwartier later was die onder controle. Onderzocht is of het de enige brandhaard is. Rond 09.45 uur was duidelijk dat de brand zich niet verder uit zou breiden.

Na de brand wordt het gebouw geventileerd.

Parkeergarage

In eerste instantie leek het erop dat medewerkers rond 12.00 uur weer terecht konden in het Grotiusgebouw. Later op de dag bleek dit niet haalbaar. De Universiteit vroeg mensen die hun auto of fiets in de parkeergarage onder het gebouw hadden staan om die weg te halen en liet weten dat het gebouw niet meer toegankelijk was voor de rest van de dag. Medewerkers en studenten hebben in de loop van de middag spullen uit het gebouw mogen halen.

Ook morgen is het Grotiusgebouw gesloten. 

Enkele tentamens die vandaag in het Grotiusgebouw zouden worden afgenomen, worden in een ander gebouw gehouden. Ongeveer 600 studenten zouden een tentamen hebben in het Grotiusgebouw.

Volledig scherm
Dinsdagochtend brak er brand uit in het Grotiusgebouw van de Radboud Universiteit. © Waldie rutten / RonVmedia
Volledig scherm
© Rombout Garretsen
Volledig scherm
In het Grotiusgebouw van de Radboud Universiteit woedde dinsdagochtend brand. © DG

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.