Sayed Abozar.
Volledig scherm
PREMIUM
Sayed Abozar. © Paul Rapp

‘Gebruik ons, we zijn goed opgeleid. Ik ben een zakenman en weet alles van vredesprocessen’

Mensen van HeumensoordIn de bossen bij Brakkenstein wonen sinds enkele weken zo’n duizend Afghaanse evacués. Wat hebben ze meegemaakt? Wat lieten ze achter? Wat zijn hun dromen? Kortom: wie zijn de mensen van Heumensoord? Dit is portret 6 in een serie.

6 reacties

 • Wil Gies

  1 maand geleden
  De hele familie zit in Dubai? Dus boek een eerste klas ticket naar Dubai. Hij blij, wij blij. Win win.
 • Carel van ‘t Zand

  1 maand geleden
  Gebruik dat talent liever om in het Midden Oosten een vredelievende samenleving zonder religieuze ruzies en waanzin op te bouwen. Deze man zit hier eerst jaren nutteloos in de wacht opdat de asielindustrie haar vette geld kan verdienen. Daarna wacht de bouw, kassen, slachthuizen of distributiecentra. Immigranten worden alleen maar naar hier gehaald om laagbetaald zwaar werk doen waar geen NL de handen nog aan vuil wil maken. Ja, daar zijn vacatures zat.
 • Chris Toorop

  1 maand geleden
  Typisch Nederland. Je diploma's, opleiding en certificaten zijn hier niets waard, omdat we zogezegd een ander "niveau" hebben. Bij hoge uitzondering mag je een verkorte opleiding volgen om op dat gewenste "niveau" uit te komen. Nee, normaal worden ze gelijk op uitkeringsniveau gezet en dan krijg je de vooroordeel dat het allemaal uitkeringstrekkers zijn, terwijl het grote deel gewoon wil werken. Het arrogante Nederland laat op die manier een hoop talent en kennis liggen.
 • Henk Sanders

  1 maand geleden
  @ansdepoes: 'niet aan een baan kunnen komen'?? We hebben een record aantal vacatures die niet ingevuld kunnen worden, veel meer dan er mensen werk zoeken. We zijn afhankelijk van arbeidsmigranten om onze economie draaiende te kunnen houden. Goed opgeleide (vak)mensen zijn niet alleen welkom maar zelfs noodzaak.
 • J le Blanc

  1 maand geleden
  ‘Gebruik ons, we zijn goed opgeleid. Ik ben een zakenman en weet alles van vredesprocessen’. Tja, dat kan. Of gebruik de goed opgeleide, ervaren 50-plussers, waarvan er tal van rondlopen. Op zoek naar werk, maar vanwege hun leeftijd genegeerd en gepasseerd (nee, ik neem het woord 'gediscrimineerd' niet in de mond) door hippe HR-managers die iedereen boven de 35 in het hokje stoppen van 'oud, dus vastgeroest, geen interesse in opleidingen en altijd ziek'...

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.