Volledig scherm
© ANP XTRA

Geen doorstart voor thuiszorgaanbieder Sifa

NIJMEGEN - De ongeveer dertig werknemers van de Nijmeegse thuiszorgaanbieder Sifa worden allemaal ontslagen. Ze moeten op zoek naar een nieuwe werkgever. Sifa zal geen doorstart maken.

Dat is de verwachting van curator Anne-Marie Weersink. ,,Er is nog maar een beperkt aantal werknemers in dienst. Ik begrijp dat er in het verleden veel meer cliënten zijn geweest. Behoorlijk wat zijn er al overgestapt naar andere zorgaanbieders. Vermoedelijk volgt de rest, nog zo’n twintig tot dertig, snel. Dan heeft een doorstart weinig zin meer.”

Failliet verklaard

Dinsdag is de thuiszorgaanbieder met cliënten in Nijmegen, Mook, Malden, Groesbeek en Wijchen failliet verklaard. De curator kan nog niets zeggen over de hoogte van de schuld en wie de schuldeisers zijn. ,,Ik heb net pas de eerste informatie ingewonnen bij mensen die werken binnen het bedrijf. Mijn eerste zorg gaat uit naar de werknemers en cliënten. Daarom heb ik ook contact gezocht met de UWV. Met de juiste administratieve gegevens kan ik snel hun salaris waarborgen.”

De werknemers moeten zelf op zoek naar een nieuwe werkgever. ,,Toevallig hoorde ik vanochtend op de radio dat de vraag naar zorgverleners nog steeds erg hoog is. Ze hebben et tijdsgewricht mee om snel een andere baan te vinden.”

Rechtmatigheidsonderzoek

Bij het onderzoek van de curator hoort standaard een zogeheten rechtmatigheidsonderzoek naar eventuele fraude. ,,Maar dat is van later zorg. Eerst wil ik de zaken rondom de werknemers goed afwikkelen. Ik heb nog geen idee hoe lang het duurt voordat ik hier klaar ben.”

Volledig scherm
Het kantoor van Zorggroep Sifa in de Nijmeegse wijk Malvert. © Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.