Chef-kok en eigenaar van sterrenrestaurant Emile van der Staak in betere tijden. Inmiddels heeft hij moeten besluiten zijn zaak doordeweeks dicht te doen; gevolg van de coronamaatregelen.
Volledig scherm
Chef-kok en eigenaar van sterrenrestaurant Emile van der Staak in betere tijden. Inmiddels heeft hij moeten besluiten zijn zaak doordeweeks dicht te doen; gevolg van de coronamaatregelen. © Paul Rapp

Geen horeca-lockdown, toch blijven restaurants dicht: ‘Door tijdsdruk valt ontspannen avondje uit weg’

NIJMEGEN/BEUNINGEN - In tegenstelling tot bij eerdere coronabeperkingen, hoeft de horeca nu niet op slot. Toch kiezen diverse zaken zelf voor een lockdown. Ook het Nijmeegse sterrenrestaurant De Nieuwe Winkel blijft een deel van de week dicht.  

12 reacties

 • Marleen Verstraeten

  2 maanden geleden
  Ik vind ze halen nu hun eigen argumenten onderuit door zélf voor een lockdown te kiezen die hun niet werd opgelegd. What next? Andere winkels die ervoor kiezen om te sluiten omdat hun de plaatselijke verordeningen niet bevallen? Het is opvallend dat het alleen de dure tenten voor de rjksten zijn die nu zich zo aanstellen, daarmee zetten ze zichzelf enorm negatief in beeld.
 • Joseppe Greuters

  2 maanden geleden
  Tja je bent ondernemer of niet. Ik ken zat horecabedrijven die ondanks alle beperkingen creatief aan de gang gegaan zijn en een goede omzet draaien. Uitgebreide lunches, thuisbezorgen. Maar ook het aanbieden van maaltijden bij bedrijven en aannemers op bouwlocaties waar steevast savonds doorgewerkt wordt.
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  Dit is weer zo'n typische 'achter de feiten aanlopen' draconische kamikaze maatregel zonder praktijkbewijs. In Duitsland heeft men alle Corona meldingen die de incheck Luca-app genereerde in oktober, 181.00 totaal uitgewerkt en daarvan waren de clubs en discotheken alleen al goed voor 49,1% van de meldingen, Cafés & bars 23,9% tegen 10,9% voor restaurants. Verder winkels 1%, Cinema 1,7%, Theaters, Musea & kultuurinrichtingen 0,9%, Sport 0,8% en zwembaden & sauna's 0,6%.
 • Arie Haan

  2 maanden geleden
  @Jo ....misschien in werkend Nederland op een dinsdag om 16.00 uur nog aan het werk? En ook zo de rest van de doordeweekse dagen. Maar geniet ervan nu kan het nog. Sterkte aan alle horeca ondernemers, die allen tot nu toe nog 0 versoepeling hebben mee mogen maken.
 • E.S. Cornelese

  2 maanden geleden
  dus Michel vd Zand van u mag alles failliet en gesloten. Coronasteun maatregelen zijn gestopt dus...... Al vrees ik dat al deze bedrijven gaan omvallen want die 4 weken worden natuurlijk 4 maanden minstens

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.