Volledig scherm
Concertgebouw De Vereeniging

Geen kaarten meer voor Bevrijdingsconcert

NIJMEGEN - Voor het Bevrijdingsconcert donderdag in De Vereeniging zijn alle kaarten vergeven. In de zaal zijn alle duizend plaatsen gereserveerd en omdat de verbouwing nog loopt, blijven de vierhonderd plaatsen op de balkons onbenut, tot teleurstelling van het comité 4 en 5 Mei Nijmegen.

Dat de kaarten voor het gratis toegankelijke Bevrijdingsconcert de deur uitvlogen, laat zien dat het idee een ‘schot in de roos’ was, zegt Piet Timmermans van 4 en 5 Mei Nijmegen.

,,Een vrij toegankelijk concert om stil te staan bij de pijn van toen, maar ook om voortuit te kijken en de vrijheid te vieren. Het bleek veel mensen aan te spreken, het ging heel snel met de reserveringen.”

Kleine domper

Het comité had gehoopt dat de balkons ook nog gebruikt konden worden. Maar het blijkt door de grote renovatie die het concertgebouw nog ondergaat toch niet mogelijk. ,,Een kleine domper”, zegt Timmermans. ,,We hadden graag nog vierhonderd mensen extra van de muziek laten genieten.”

Toch wil hij benadrukken vooral blij te zijn met de enorme belangstelling voor het bijzondere concert dat is georganiseerd door 4 en 5 Mei Nijmegen in samenwerking met concertgebouw De Vereeniging en het Symfonieorkest Nijmegen. 

Directeur Eva Middelhoff van De Vereeniging zegt dat al eerder duidelijk was dat de balkons niet gebruikt zouden kunnen worden. De grote verbouwing van het concertgebouw is in juni vorig jaar van start gegaan. 

Begin oktober zal het concertgebouw weer volledig gebruikt kunnen worden en in november wordt het gebouw feestelijk heropend. 

Tijdens het Bevrijdingsconcert staan werken van de componisten John Williams, Ralph Vaughan Williams, Leonard Bernstein en George Gershwin op het programma. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.