Spandoek tegen zonnepanalen aan het hek van de waterzuivering tussen Millingen en Kekerdom. Maandag hing het er nog. Dinsdag was het weg.
Volledig scherm
PREMIUM
Spandoek tegen zonnepanalen aan het hek van de waterzuivering tussen Millingen en Kekerdom. Maandag hing het er nog. Dinsdag was het weg. © DG

Gemeente Berg en Dal haalt anti-wethouder-spandoek weg: ‘Te gek voor woorden’

MILLINGEN - De gemeente Berg en Dal heeft zelf een kritisch spandoek tegen wethouder Verheul weggehaald uit Millingen, geeft een woordvoerder toe. Maar dat had helemaal niet gemogen, zegt staatsrechtkundige Aernout Nieuwenhuis. Het zou in strijd zijn met de vrijheid van meningsuiting.

6 reacties

 • Peter Schuurstra

  1 jaar geleden
  Slinkman tolereert als bestuurder geen enkele tegenspraak. Dat is al lang bekend en de raad accepteert het omdat ze geen kritiek op deze burgemeester durven uiten. Deze intolerantie verwacht hij ook van zijn wethouders.
 • Harrie Nak

  1 jaar geleden
  Meneer Verheul, de boodschap op het spandoek valt uiteraard onder de vrijheid van meningsuiting, maar het spandoek zelf niet hé. Het hek is van de waterzuivering, die mogen dat weg (laten) halen. Of toestemming geven om het weg te halen. Gelukkig wel, anders zou ik morgen ook een spandoek aan uw huis kunnen hangen met een tekst jegens u. Bijvoorbeeld iets als: “Meneer Verheul bemoei u er niet mee! ” In uw redenatie zou u dat dan niet weg mogen halen… Dat lijkt me toch niet opgaan wel?
 • Jan den Tien

  1 jaar geleden
  Zomaar overal alles ophangen zonder toestemming is geen vrije meningsuiting. Dan moet je met het doek door de straten lopen is bij het gemeentehuis gaan staan. Er is verschil.
 • Eelco de Boer

  1 jaar geleden
  Het heeft weinig met vrijheid van meningsuiting te maken. Mijnheer Wassink en zijn actiegroepje hebben immers hun punt kunnen maken. Het heeft gewoon te maken met vervuiling van de openbare ruimte. Het zou een zooitje worden als alle onzinnige spandoeken en andere reclameuitingen nooit opgeruimd mogen worden.
 • Peter van de Pavert

  1 jaar geleden
  Knappe actie trouwens, lijstje van ‘kritische mensen’ die de mond wordt gesnoerd door gemeentebestuur Bergendal is aan het groeien. Daar zou ik wel wakker van liggen.!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen