Restaurant Moeke aan de Lentse Plas.
Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant Moeke aan de Lentse Plas. © Paul Rapp

Gemeente Nijmegen sluit restaurant Moeke wegens niet checken QR-code, manager verbijsterd: ‘Boa’s waren niet voor rede vatbaar’

NIJMEGEN - Restaurant Moeke aan de Lentse Plas in Nijmegen is zaterdag per direct gesloten door de gemeente Nijmegen. Het restaurant zou niet hebben gecontroleerd op het verplichte coronatoegangsbewijs. Zondag volgt een rechtszaak over de sluiting.

59 reacties

 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  De boa's krijgen deze opdracht van de burgemeester. Hubert Bruls is de opper burgemeester van Nederland. Tijdens Zandvoort deed hij niet moeilijk... maar nu in Nijmegen is hij de generaal.
 • E.J.L. Nip

  1 jaar geleden
  Wat een gezeur en gemekker. Onmiddellijk dicht die tent en iemand die dus een dikke vinger opsteekt naar gevaccineerden, die graag niet tussen de wappies willen verkeren, kan beter een ander vak zoeken. Zou ik in de omgeving wonen zagen ze mij ook niet weer.
 • Dimitrios NL

  1 jaar geleden
  Even een serieuze vraag; Als een agent of BOA een controle doet in een etablissement, legitimeert deze zich dan, naast zijn ambtelijke pas, ook met een QR code? Wellicht zullen er onder deze ambtenaren ook ongevaccineerden rondlopen toch? Ik heb hier geen oordeel over maar ben hier gewoon benieuwd naar.
 • Mirjam Wichhart-Goldman

  1 jaar geleden
  Echt te triest voor woorden dit en de mensen met een visie: eigen schuld dikke bult, zullen wel een voldaan gevoel hebben nu. Ik zou zeggen: lees jullie eens beter in en vraag je zelf eens af of het eerlijk is om gevaccineerden (die niet getest zijn en het virus bij zich kunnen dragen) wel toegang te geven en de ongevaccineerden die lichamelijk misschien wel gezonder zijn dan menigeen met een QR-code niet. Dit gaat echt niet meer om het bestrijden van een virus maar pure machtsvertoon.
 • Paul Lamote

  1 jaar geleden
  De uitbater van Moeke hoeft het er niet mee eens te zijn maar moet zich net als andere Nederlanders wel gewoon aan de regels houden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen