Mevrouw De Bruin: ,Met dank aan de waterdrager'.
Volledig scherm
Mevrouw De Bruin: ,Met dank aan de waterdrager'. © Thed Maas

Gesprongen waterleiding Breedeweg: twee emmertjes water halen

BREEDEWEG – Hij heeft spontaan de bijnaam 'de waterdrager van de Populierstraat' gekregen, de jongeman die voor zijn opa en oma en hun buren emmers water haalde nadat de waterleiding het begaf.

Voor de tweede maal in enkele dagen is dinsdagochtend de Populierstraat en omgeving getroffen door een gesprongen waterleiding. Zaterdagmorgen werden zo’n 60 huishoudens getroffen door een waterleidingbreuk; dinsdagmorgen was het wederom raak. Nu waren zo’n 80 huishoudens de dupe, al was deze lekkage van kortere duur dan de vorige.

De 92-jarige mevrouw Sanders heeft zich zaterdagmorgen niet kunnen wassen en  een kopje koffie zetten was er ook niet bij. ,,Maar toen de thuiszorg kwam, was het euvel alweer verholpen", aldus mevrouw Sanders.

De 84-jarige mevrouw De Bruin hoorde 's ochtends om 8 uur van de buren dat  er spontaan een waterleiding gesprongen was.  Een kleinzoon van die buren heeft daarop voor enkele buurtbewoners elders in Breedeweg emmers water gehaald zodat iedereen vooruit konden: inderdaad, de waterdrager van de Populierstraat.

,,Douchen was er helaas niet bij, maar we hebben ons wel kunnen opfrissen", aldus mevrouw de Bruin. ,,Iedereen help elkaar als het nodig is; de breuk in de waterleiding zorgt voor verbroedering'.

Gelukkig was de waterlekkage van dinsdag van korte duur. Medewerkers van de firma Tilleman waren dinsdagmorgen druk in de weer - nadat de monteurs van Vitens de breuk gerepareerd hadden – met het herstellen van het trottoir en gedeelte van de weg.

Mevrouw Sanders: 'Geen koffie vanmorgen'.

Foto's Joop Verstraaten
Volledig scherm
Mevrouw Sanders: 'Geen koffie vanmorgen'. Foto's Joop Verstraaten © Thed Maas
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.