Volledig scherm
© anp

Getuige fatale steekpartij Nijmeegs café: 'Bloed spoot uit zijn lichaam'

ARNHEM/ NIJMEGEN - De 41-jarige Peter B. uit Beuningen die afgelopen voorjaar instak op de 51-jarige Berry van den Berg in café De Sportcentrale in Nijmegen, verschijnt vandaag voor de rechter in Arnhem (aanvang 09.00 uur). De Nijmegenaar overleed de volgende dag aan zijn verwondingen.

B. werd zaterdagnacht 29 april al vóór het geweldsincident uit het café gezet. Volgens B. werd hij kort daarvoor door het latere slachtoffer geslagen. Beide mannen kenden elkaar en lagen elkaar niet. B. had een bebloede lip. Zijn kunstgebit was door de klap in tweeën gebroken. B. meldde zich daarop bij het bureau aan de Stieltjesstraat. Dat was dicht.

Wraak

Nadat B. geen aangifte kon doen, zou hij hebben gezegd: ,,Dan los ik het zelf wel op.’’ Die woorden werden gehoord door twee agenten die op het bordes van het bureau stonden, op het moment dat de Beuningenaar daar wegliep.

De agenten maakten later tot drie keer toe een verslag van het bordesgesprek.

Volg het verloop van de zitting via onze verslaggever Stephen Friedrichs:

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.