'Gevaarlijke' hond Laika gevonden na grote zoekactie in Nijmegen

updateNIJMEGEN - Met diverse patrouillewagens en mensen is de politie in Nijmegen zondag op zoek geweest naar de 'gevaarlijke' Mechelse herder Laika. Ze is even na enen gevonden. Laika was al enkele dagen weg van huis. Het dier was zeer angstig en was daarom mogelijk gevaarlijk. 

De politie trok zondag rond 12.30 uur alle registers open omdat het dier dreigde snelweg A73 op te lopen. ,,In verband met de extra gevaarzetting zijn we met zwaailicht en sirene uitgerukt’’, legde een van de agenten uit.

De Mechelse herder liep donderdagavond bij het uitlaten weg nadat ze bij het Quackplein werd geraakt door een auto. De lijn schoot los en bazin Adriana Vermeer kon haar niet meer achterhalen. De automobilist reed na het ongeval door.

Laika woont in Markelo als huishond tussen de kinderen en koeien en was in Nijmegen op bezoek. Na een tip gingen de politie en diverse vrijwilligers zondag naar de hond op zoek in Leuvensbroek, een buurt in de wijk Lindenholt. Daar wist een dierenarts het de hond met een verdovingspijl te raken.

Volledig scherm
Laika is weer thuis. © DG

Inmiddels is Laika weer in goeden doen, zegt Vermeer. ,,Ze dook meteen op haar voer en water af. Ze zit hier nu naast me te kwispelen.'' 

Laika is geen echte politiehond, maar is ze wel getraind. In de communicatie meldde de politie voor de zekerheid dat ze gevaarlijk was, omdat ze angstig was.

Volledig scherm
Zoekactie naar Laika. © DG
Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
© DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.