Gevelplaten van Ici Paris vallen tussen winkelend publiek in centrum Nijmegen

Update/VideoNIJMEGEN - Een deel van de Broerstraat in Nijmegen is zaterdagmiddag afgesloten met linten omdat er bij de Ici Paris XL gevelplaten naar beneden zijn gekomen. Het gaat om een vlak van 25 tegeltjes. De tegels vielen rond 15.00 uur als één plaat naar beneden tussen het winkelend publiek. Daarbij raakte niemand echt gewond.

Wel hebben zich zondag twee dames met een klacht in de winkel gemeld, omdat ze 'enkele krasjes' hadden opgelopen.  

Enkele weken geleden vielen van dezelfde gevel ook tegeltjes naar beneden, ongeveer twee meter naast de plek waar nu de tegels loslieten. Toen ging het om eenzelfde plaat, waarvan één tegeltje bleef zitten. De platen hangen ongeveer 9 meter boven de grond.

De brandweer heeft rondom de winkel een stuk van 25 meter afgezet. Winkelend publiek kan er wel langs, maar mag de winkel niet in. Aannemer André Weijers heeft de afzetting samen met handhaving voortgezet. Zaterdagavond is door de firma Top Totaal de gevel geïnspecteerd. Daarbij zijn meer loszittende tegels verwijderd.

De Ici Paris XL is zondag weer open gegaan: de afzetting was verwijderd. Omliggende winkels, als Jamin en Manfield, hadden geen last van de afzetting. Zij waren gewoon bereikbaar.

Volledig scherm
Van een winkel in de Nijmeegse Broerstraat komen gevelplaten naar beneden. © Charles Moll / Persbureau Heitink.

De ODRN (voorheen bouw- en woningtoezicht) heeft inmiddels een melding van het voorval binnen. ,,We vinden dat gemeente en brandweer adequaat gehandeld hebben. Maar we gaan er wel een handhavingszaak van maken. We gaan erop toezien dat die gevel fors aangepakt wordt", aldus een woordvoerster.

Volledig scherm
De Gevel van de Ici Paris XL in Nijmegen. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.