‘Gofferttreintje rijdt volgend jaar zomer’

VIDEONIJMEGEN - Even was hij op Koningsdag terug: het befaamde Gofferttreintje. De rood-zwart-groene locomotief stond zaterdag te schitteren bij de kinderboerderij, compleet met rook (uit een rookmachine) en het geluid van een locomotief (uit een geluidsbox). ,,Nu móet het lukken. In de zomer van 2020 rijdt hij weer,” denkt Pim Egbertzen, voorzitter van Stoomgroep De Goffert.

De 24-jarige voorzitter en oud-machinist koestert de mooie jeugdherinneringen aan het treintje. 

De locomotief reed tot 2012 rondjes in het Goffertpark. Een jaar later is het treintje verkocht Nils Holgerssons World, een pretpark in het Zweedse Vimmerby. Het Gofferttreintje stond de laatste jaren stil in . Zonde, vonden Egbertzen en twee andere oud-machinisten. Ze verenigden zich in Stoomgroep de Goffert en dankzij hun inspanningen is het treintje weer terug in Nijmegen. Sinds februari staat-ie in een loods op een industrieterrein in de stad. 

Nog veel geld nodig

Volledig scherm
Pim Egbertzen, voorzitter van Stoomgroep De Goffert bij het Gofferttreintje in Nijmegen. © DG

De rood-zwart-groene locomotief werd zaterdag naar het Goffertpark gereden om op Koningsdag bezoekers zo enthousiast te maken, dat ze geld willen doneren. Want het Gofferttreintje is dan wel teruggekocht voor 42.000 euro. Maar om het treintje nu ook rondjes te laten rijden door het Goffertpark, is ook nog geld nodig, veel geld. De rails moet namelijk teruggelegd worden om ‘Stomie‘ op te laten rijden. Kosten: Tussen de 35.000 en  40.000 euro, zegt Egbertzen. Dat moet lukken, denkt hij, met donaties van Nijmegenaren, van bedrijven en van fondsen. 

Om geld op te halen om het stoomtreintje daadwerkelijk te laten rijden, is er zaterdagmiddag 18 mei een kidsfeest in kinderboerderij de Goffert, een festival voor ouders en kinderen van 4 t/m 14 jaar. Met een speeleiland, springkussen, creatieve workshops,  broodjes bakken bij de streekbakker, schminken, dansen en voetballen. En natuurlijk kunnen ze op de foto met Rollecate zoals het Gofferttreintje in stoomtreintjesjargon wordt  genoemd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.