Volledig scherm
Voorbeeld van een laptop die als gokzuil wordt gebruikt. © Kansspelautoriteit

Gokzuil aangetroffen bij actie tegen illegaal gokken

NIJMEGEN - Bij een controle in een horecagelegenheid aan de Hatertseweg in Nijmegen, is donderdagavond een gokzuil aangetroffen. Bij de controle werkten de gemeente, de Belastingdienst, de politie en de Kansspelautoriteit samen.

Aanleiding om het pand te controleren was een anonieme tip over de mogelijke aanwezigheid van gokapparatuur,  aldus de politie. Gokzuilen zijn computers met een internetverbinding die zo zijn ingericht en ingesteld, dat een consument kan wedden op sportwedstrijden.

De Kansspelautoriteit las aan de hand van software de gokzuil uit. Op basis van de rapportage van de toezichthouder neemt de gemeente Nijmegen een beslissing over het wel of niet opleggen van een bestuurlijke maatregel tegen de ondernemer.

Een eigenaar van een horecagelegenheid die illegaal gokken in zijn zaak toelaat, kan in de problemen komen. Hij loopt onder meer risico op sluiting van zijn zaak, een fikse boete of strafrechtelijke vervolging. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.