Grap pakt verkeerd uit: HAN verwijdert kerstboom niet uit 'ideologische overwegingen'

UpdateNIJMEGEN - Een grappig bedoeld A4'tje dat studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) op een kerstboom in de school plakten, pakte vrijdagmiddag verkeerd uit. De tekst op het briefje, dat namens het secretariaat van de school geschreven leek te zijn, impliceerde dat de kerstboom uit 'ideologische overwegingen' verwijderd zou worden.

Iemand maakte een foto van de kerstboom in Nijmegen die binnen korte tijd op social media werd gedeeld. Zo deelde ook Yernaz Ramautarsing, kandidaat van Forum voor Democratie in de gemeente Amsterdam de foto op Twitter. Zijn tweet riep veel reacties op en werd tientallen keren gedeeld.

De tekst gaat onder de foto verder

Volledig scherm
© Screenshot Twitter

'Ironie, want de kerstboom heeft niks te maken met het christendom, dus je gaat je afvragen waarom ze eigenlijk naar die 'ideologische' klachten luisteren', luidde een van de reacties op Twitter. Een ander dacht dat de foto nep was: 'Yernaz ik zeg het maar even, maar ik denk dat je in de poep getrapt bent, want ik ruik bullshit.'

De foto toonde een A4'tje met de volgende tekst erop: 'Wegens verschillende klachten die wij hebben ontvangen over ideologische overwegingen wordt deze kerstboom 9-12-2017 van de HAN verwijderd. Het secretariaat vraagt om jullie begrip. Het secretariaat.'

'Op verkeerde been zetten'

Rian van den Hout, woordvoerster van de HAN, laat weten dat het om een grap ging. ,,Een aantal studenten volgt de minor Creativiteitsontwikkeling. Ze hebben overal in de school ludieke briefjes opgehangen om mensen op het verkeerde been te zetten.’’ Zo zouden studenten volgens Van den Hout bijvoorbeeld in de gang van het schoolgebouw een briefje hebben gehangen met de tekst: 'Je kunt hier lopen, maar je mag hier ook hinkelen'.

Van den Hout betreurt het dat de 'kerstboomgrap' verkeerd uit heeft gepakt. ,,Dat was natuurlijk niet de bedoeling." Ook zegt ze dat het A4'tje inmiddels is verwijderd.

Na ongeveer een uur verwijderde ook Ramautarsing zijn tweet en plaatste hij een nieuwe: 'Ik heb mijn tweet over de kerstboom verwijderd omdat het geen actie van de directie zelf was. De foto was echt en dus geen photoshop en de grap van student of medewerker is dus enorm geslaagd! Het feit dat zoveel mensen dachten dat het klopte zegt meer dan de foto zelf.'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.