December 2018: Drukte bij de vuurwerkverkoop in Wyler, waar veel inwoners van de gemeente Berg en Dal hun rotjes en vuurpijlen gaan halen.
Volledig scherm
PREMIUM
December 2018: Drukte bij de vuurwerkverkoop in Wyler, waar veel inwoners van de gemeente Berg en Dal hun rotjes en vuurpijlen gaan halen. © Paul Rapp

GroenLinks Berg en Dal: Nu meteen vuurwerkverbod voor volgend jaar instellen

BERG EN DAL - Kom nu al met een vuurwerkverbod in de gemeente Berg en Dal voor de jaarwisseling van 2022 op 2023. Dan hebben de verkopers in de gemeente alle tijd zich daar op voor te bereiden en blijven ze niet met voorraden zitten.

11 reacties

 • Marie-Louise Walter

  2 maanden geleden
  Zaterdagavond 4 december, 23.50u komt er een enorme knal en lichtflits van de hangplek (genaamd Nout Raatsplein). Drie babyface puber jongens rennen weg:lafaards die zich niet realiseren wat ze dier en mens in de omgeving aan doen? Jongerenwerkers en JB praten zogenaamd met de jeugd. Ze willen alleen hun werk behouden op kosten van onze belastingsgeld zonder knopen door te hakken. Genoeg is genoeg. Hangplek opdoeken en laat de ouders maar eens genieten van hun kinderen
 • Marleen Verstraeten

  2 maanden geleden
  Er zijn teveel mensen die nog steeds denken dat herrie en rommel maken iets 'gezelligs' is. Het is enorm asociaal en richt veel schade aan, bij de natuur net zo als bij veel mensen en huisdieren. Als je echt je hele plezier van zoiets moet krijgen, denk dan alsjeblieft eens na over hoe je je leven anders kunt inrichten want dit is gekkenwerk. De overlast van de stank, de herrie, de rommel die wekenlang door de straat zwerft, waar is dat voor nodig? Ga sporten, lees een boek of ga bij een club.
 • Hannie Thonsen

  2 maanden geleden
  @Ans. Dieren willen helemaal geen vuurwerk...niet legaal en niet illegaal.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Om het illegale vuurwerk te weren moet er inderdaad gewoon een volledig verbod komen.
 • Ans Brouwer

  2 maanden geleden
  Deze dame van Groen Links moet zich eens goed inlezen wat betreft vuurwerk. Als je nu nog spreek van verbod op rotjes en vuurpijlen moet je toch echt ander werk gaan doen. Daar rotjes en vuurpijlen allang verboden zijn in Nederland. En legaal siervuurwerk verbieden betekent meer illegaal vuurwerk dus meer gewonden meer schade . En dieren willen geen illegaal vuurwerk .

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.