Volledig scherm
Eén van de luchtballonnen landt in een Groesbeeks weiland. © Joop Verstraaten

Groesbeek loopt uit voor luchtballonnen

GROESBEEK - De bevolking van Groesbeek is zaterdagavond uitgelopen voor luchtballonnen boven het heuveldorp. Rond 20.30 uur hingen de eerste gevaartes boven Groesbeek, die gelijk al een veel mensen uit de huizen wisten te krijgen. Toen ze maar net over de daken zweefden, was iedereen benieuwd waar de ballonnen toch zouden gaan landen. 

Volledig scherm
Sommige ballonnen zagen er wel heel bijzonder uit. © Joop Verstraaten

In auto's, op fietsen of gewoon lopend werd de jacht geopend op de luchtballonnen uit Grave, die ongetwijfeld in Groesbeek neer zouden dalen. Op de lage Horst en Ashorst was er bijna geen doorkomen meer aan. Beide straten werden geblokkeerd door de vele kijkers die met hun auto's de vrij smalle doorgangen hadden bezet om een glimp te kunnen opvangen van de landing van de luchtballonnen. 

Even later werd het wachten beloond en landden er enkele ballonnen in de wei van Martien Nillessen aan de Lage Horst. De kolossale gevaarten met diverse creaties wisten zonder ook maar enige schade aan te richten zachtjes te landen in de wei. De koeien waren binnen, maar op de Ashorst hadden schapen elkaar uit angst opgezocht door het geluid dat van boven kwam.

Hierna landde er een ballon in wijngaard De Colonjes van Freek Verhoeven, of die schade heeft aangericht is niet bekend. Een groot deel van de Groesbeekse bevolking heeft in ieder geval met volle teugen kunnen genieten van de 34 kleurige luchtballonen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.