Volledig scherm
Groesbeeks biertje. Foto Joop Verstraaten © Thed Maas

Groesbeeks biertje met hop uit eigen tuin

GROESBEEK – Henk en Hans Hop ( Peters ) kregen begin deze week de eerste flesjes van het nieuwe biertje aanboden: zij worden immers Hop genoemd. En de hop komt uit de tuin van uitbater William Janssen van café 't Huuske in Groesbeek.

 William kocht drie jaar geleden enkele hopplanten voor in de tuin: dit jaar gaven de planten de eerste hopbellen, die nodig zijn om bier te brouwen. Luuk, de zoon van hobbybrouwer Ruud Mulders, hoorde daarvan. Ruud brouwde er in zijn garage achter zijn huis aan de Bosstraat in Groesbeek samen met zoons Luuk en Bart en schoonzoon Bram een biertje van.

Dat nieuwe biertje - er is 30 liter gemaakt -  heeft als naam Fiemulus gekregen: naar William Janssen ook bekend als William 'van Fiem'. Henk en Hans Hop vinden het een lekker biertje, alhoewel het niet voor de verkoop bestemd is. Alleen vrienden en bekenden van Ruud Mulders zullen, als ze geluk hebben, ervan kunnen proeven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.