Volledig scherm
Het diamanten paar. © Joop Verstraaten

Groesbeeks stel viert diamanten huwelijk

GROESBEEK – Jan Rijcken (82) en Mia Verbeet (80) vierden donderdag hun 60-jarig huwelijk. Met een bloemstuk en een ingelijste trouwakte van 60 jaar geleden is het stel uit Groesbeek door burgemeester Slinkman gefeliciteerd. 

Ook hebben ze schriftelijke felicitaties ontvangen van Koning Willem Alexander en de commissaris van de Koning van Gelderland Clemens Cornielje. 65 jaar geleden hadden de twee hun eerste afspraakje bij de grote rododendron vlakbij hotel De Wolfsberg in Groesbeek. ,,Jan kwam altijd achter ons aan als ik met vriendinnen aan het fietsen was. Hij herkende me aan mijn rode jas. Ik wilde eerst niets van hem weten, maar begon later steeds meer voor hem te voelen’’, zegt Mia Verbeet. 

Verkering

Na vijf jaar verkering ging het stel trouwen. Ze woonden in eerste instantie bij Jan's ouders, later in 't Vilja, de Zuringstraat en nu inmiddels al tien jaar aan de Hogeweg. Rijcken werkte onder meer bij een loodgieter, enkele schoenfabrieken en ging later de wegenbouw in. Verbeet werkte in een schoenfabriek en als interieurverzorgster. De hobby’s van de twee waren vroeger dansen, het stel kon geen kermis in de regio overslaan. Ook heeft Rijcken zijn hart verpand aan Germania waar hij al bijna 70 jaar lid van is terwijl Verbeet graag doet gymmen. 

Ze hebben een zoon en dochter, vier kleinkinderen en een achterkleinkind. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.