Aanwonenden van het Lagewald verzetten zich tegen de aanleg van een zonnepark op deze plek.
Volledig scherm
PREMIUM
Aanwonenden van het Lagewald verzetten zich tegen de aanleg van een zonnepark op deze plek. © Bert Beelen

Groesbeekse buurt verzet zich tegen zonnepark Lagewald: ‘Voelen ons niet serieus genomen’

GROESBEEK/WYLER - Ze zijn ‘boos en verdrietig’ over de manier waarop het plan tot stand is gekomen. Ook de plek vinden ze totaal ongeschikt. Bewoners van het Lagewald in Groesbeek steigeren over het idee om een zonnepark aan te leggen in hun buurt.

14 reacties

 • Peter Schuurstra

  4 maanden geleden
  @Peter, het heeft niets met NIMBY te maken. De plannen zijn in de kern onjuist. Als ze bij jou in de voortuin een windmolen plaatsen ga je toch ook in bezwaar? Niet omdat je tegen een windmolen bent, maar omdat deze op een plaats staat waar het niet past.
 • Johann Janssen

  4 maanden geleden
  @Peter Leenders als iets te zeggen hent leg dit maar bij rutte neer, hij wil de volgende generaties opschepen met een enorme staatsschuld en ee milieuvervuiling. nou fijn bezig dus.
 • Peter Leenders

  4 maanden geleden
  NIMBY noemt men zoiets. Typisch Nederlands. Iedereen is het er mee eens dat er snel iets moet gebeuren om de aarde leefbaar te houden voor toekomstige generaties. Maar zo gauw er ergens windmolens of zonneparken gepland worden staat iedereen op zijn achterste benen. Na ons de zondvloed. Zelfs kerncentrale’s worden weer bespreekbaar. Ik zie veel kinderen op de foto. Met name deze kinderen zijn de dupe als we nu niet samen drastische maatregelen nemen.
 • Leon de Bruin

  4 maanden geleden
  Diezelfde wethouder (Nelson Verheul van Groenlinks) probeert al jaren windmolens en zonneparken in Groesbeek en haar omgeving te planten. Hij staat er dus niet bepaald neutraal in zoals je ook in interviews met hem kunt lezen. Iets om rekening mee te houden bij de volgende verkiezingen.
 • Peter Schuurstra

  4 maanden geleden
  @Carel, Niet alleen groene energie bedrijven maar ook GroenLinks offert de natuur op om de droom van een duurzame maatschappij te realiseren. De enige oplossing is kernenergie. Inderdaad is het afval een probleem, maar dat probleem weegt niet op tegen al het gedoe rondom huidige alternatieve 'groene' energiebronnen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.