Volledig scherm
Groesbeek, 18-2-2018Pop-zangmiddag in de protestantse kerk.Foto: Flip Franssendgfoto editie nijmegen185887 © Flip Franssen

Groesbeekse kerk zingt mee met The Eagles en Stealers Wheel

GROESBEEK - Zo'n honderddertig bezoekers zongen vandaag mee met Hotel California van The Eagles, in de Protestantse Kerk van Groesbeek.

Dat nummer was een van de vier nummers dat door een gelegenheidskoor was ingestudeerd. Ook Stuck in the middle with you van Stealers Wheel kwam voorbij, net als Geb mir deine Angst van Udo Jürgens en Bad Moon Rising van Creedence Cleerwater Revival.

Zin in Pop komt voort uit een andere activiteit waarmee de Protestantse Kerk in Groesbeek zich profileert: de Preek van de Leek, waarbij bezoekers de meest inspirerende preek van een buitenstaander kiezen. Drie jaar geleden deed Mariëlle Poelen, nu koorbegeleider van Zin in Pop, mee. 

Verlangen

Popmuziek en religie hebben veel gemeen, vindt predikante Janneke Ruijs. ,,In de kerk zijn we met verhalen bezig. Verhalen over liefde, dood en berouw. Over schuld. Verlangen. Zulke verhalen hoor je ook in popmuziek, daarom liggen ze niet ver van elkaar. 'Popmuziek en religie liggen in hetzelfde laatje', zegt popjournalist Leo Blokhuis. Die haal ik nog wel eens aan.’’

Zin in Pop is ieder jaar en werd zondag voor de derde keer gehouden. Er kwamen zo'n honderddertig mensen op af, onder wie 45 koorleden. Die kwamen uit Groesbeek, maar ook uit Mook, Nijmegen en Millingen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.