Volledig scherm
Van boven naar beneden: Amerikaans geweer (WOII), vuurbuks, Duits pistool (WOII), luchtbuks © Politie Nijmegen

Groesbekenaar vindt doos met WOII-wapens op zolder

NIJMEGEN - De politie in Nijmegen heeft maandag een aantal wapens en munitie aangeboden gekregen op het politiebureau. Een man uit Groesbeek had de wapens gevonden in een doos op zijn zolder. De vinder verklaarde de doos van een overleden bekende te hebben overgenomen, maar was zich niet bewust van de inhoud totdat hij de dozen thuis opende.

Volgens een politiewoordvoerder gaat het om 2 wapens uit de Tweede Wereldoorlog (een Amerikaans geweer en een Duits pistool), een luchtbuks, een vuurbuks en munitie. "De wapens waren schietklaar", aldus woordvoerder. "Het oorlogstuig zal naar Forensische Opsporing in Elst worden gebracht, daar wordt onder meer onderzocht of de wapens zijn gebruikt bij criminele activiteiten."

Vernietigd
Of het schiettuig vernietigd wordt of naar een museum gaat kan de woordvoerder nog niet zeggen: "Dat is afhankelijk van verschillende zaken. Zo is het hebben van deze wapens een vergunningskwestie. Ook is het de vraag of een museum het geweer en de pistool zou willen."

'Juist gehandeld'
Er zijn uiteraard geen consequenties voor de vinder van de wapens, zo benadrukt de woordvoerder. "Hij heeft juist gehandeld, door het direct bij ons te melden."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.