Volgend jaar september, 75 jaar na Market Garden, trekt een grote colonne Britse militaire voertuigen via Valkenswaard richting Nijmegen en Arnhem.
Volledig scherm
Volgend jaar september, 75 jaar na Market Garden, trekt een grote colonne Britse militaire voertuigen via Valkenswaard richting Nijmegen en Arnhem. © Liberation Task Force

Grootste invasie van Britse militaire voertuigen sinds de oorlog

NIJMEGEN - Het wordt de grootste invasie van Britse militaire voertuigen in Nederland sinds de bevrijding, bij de herdenking van 75 jaar Market Garden in september 2019. Ten minste 265 historische pantservoertuigen, vrachtwagens en jeeps rijden dan de route die de Britse troepen in 1944 aflegden.

16 reacties

 • Ted

  5 jaar geleden
  Het meeste draait op vrijwilligers en verzamelaars
 • V

  5 jaar geleden
  Iemand denkt weer dat er aan zijn uitkering gezeten wordt..Dit is vooral privaat geld, combinatie van hobby en mensen die wel respect hebben voor degene die gevallen zijn voor onze vrijheid.
 • Herald zanden

  5 jaar geleden
  Wat een domme vraag. 
 • Sonnema

  5 jaar geleden
  Is toch geweldig! Ik hoop echt dat er nog een heleboel veteranen in goede gezondheid zijn en ook komen.
 • Naj

  5 jaar geleden
  Voorafgaand aan het Rijn-offensief stonden in mijn buurt (Nijmegen-oost) de straten vol met die legervoertuigen. Als 6-jarig jongetje herinner ik het me nog goed. We mochten in die voertuigen zitten. Op de Kwakkenberg was een groot kampement. Ook daar struinden we rond. In de Hazelstraat stonden zelfs grote legertenten waarin bijvoorbeeld een kleermakerij was. Ik kijk er met grote belangstelling naar uit.