Volledig scherm
Winkelcentrum Meijhorst blijft. Archieffoto: Sharon Willems © Sharon Willems

Grotere Albert Heijn én tweede supermarkt in vernieuwd winkelcentrum Meijhorst

NIJMEGEN - Winkelcentrum Meijhorst in het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg krijgt een tweede supermarkt, naast de Albert Heijn. Er lopen gesprekken met supermarktketen Lidl. De huidige Albert Heijn wordt 1,5 keer de huidige grootte. 

Winkeleigenaren en gemeente, met wethouder Ben van Hees voorop, hebben een klap gegeven op nieuwbouwplannen hiervoor.

Wel moet nog het bestemmingsplan gewijzigd worden, maar winkelierswoordvoerder Nico de Boer verwacht daar geen problemen mee. De kans is volgens hem groot dat begin 2019 de schop in de grond gaat. Bouwer is Ten Brinke uit Varsseveld.

Met nieuwbouw komt een einde aan bijna 15 jaar plannenmakerij. Het winkelcentrum zal deels verplaatst worden naar links (richting wijkpark Meijhorst). Een deel van voormalig jongerencentrum De Boerderij wordt afgebroken. Nieuwe, extra parkeerplekken komen aan de andere kant, bij de Ontmoetingskerk.

Winkelcentra Dukenburg

Volgens Ben van Hees staat de nieuwbouw los van de discussie die nog in de gemeenteraad gevoerd moet worden over vernieuwing, inkrimpen dan wel uitbreiden van winkelcentra in heel Dukenburg. Onderzocht wordt of en hoe met het krimpend aantal inwoners levensvatbare winkelcentra overeind gehouden kunnen worden op de huidige locaties: Malvert, Weezenhof en Meijhorst. 

,,Omdat het aantal vierkante meters winkel in de Meijhorst per saldo weinig verandert, speelt die discussie voor de nieuwbouw in de Meijhorst geen rol", aldus wethouder Ben van Hees. ,,Deze plannen voor de Meijhorst dateren ook al uit 2014.’’

Jumbo

Een onderzoeksbureau heeft berekend dat voor toekomstbestendige supermarkten de wijk Malvert het beste de huidige supermarkt Jumbo kan afstoten. Die zou dan kunnen verhuizen naar een vernieuwd winkelcentrum in de aangrenzende woonwijk Weezenhof. 

Voor de Weezenhof heeft projectontwikkelaar Ton Hendriks als voorwaarde voor nieuwbouw (winkels én woontorens) gesteld dat er 400 vierkante meter supermarktruimte bij moet komen. Het is aan de nieuwe gemeenteraad om een oordeel te vellen over de toekomst van de winkelcentra in Dukenburg.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.