Claudia Fitsch (links) legt uit wat regen is en onderwijsassistent Malak pakt het kaartje van de paraplu en zo maken ze twee begrippen duidelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Claudia Fitsch (links) legt uit wat regen is en onderwijsassistent Malak pakt het kaartje van de paraplu en zo maken ze twee begrippen duidelijk. © Ralph Schmitz

‘Hallo mevrouw, hoe gaat het met jou?’ Tien weken onderwijs aan Afghaanse leerlingen

HEUMEN - De kinderen van opvangkamp voor Afghanen Heumensoord kregen voor de jaarwisseling les op een speciale school. Claudia Fitsch - freelance journalist én docent - gaf er Nederlandse les. Dit is haar verhaal. 

5 reacties

 • henk hagen

  4 maanden geleden
  Wat een liefdevolle bijdrage aan het vrijwilligerswerk om juist die groep kinderen les te geven. Ik hoop erg dat de kinderen nier verloren raken door de vele verplaatsingen van oord naar oord. Ik gun ze een veilige basis met hun ouders in Nederland. Dank je wel Claudia.
 • W.B. Huygen

  4 maanden geleden
  Ik ben sinds 3 jaar taalcoach bij volwassenen. Het is zo mooi om te doen. Zinvol en je leert van hen óók van alles. Mooi verhaal.
 • Hans van de Berg

  5 maanden geleden
  Mooi verhaal, maar een journalist/ juffrouw moet toch wel weten dat een paard niet over de daken rijdt. zo zet je die kinderen op het verkeerde been, want die geloven de juffrouw.
 • I.M.H. Bruijn

  5 maanden geleden
  Iemand kan Claudia misschien in staat stellen om haar leerlingen te volgen en daar dan ook weer zo informatief en met medeleven over te schrijven.
 • Henk Nijhuis

  5 maanden geleden
  Ontroerend en mooi verhaal!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.