Volledig scherm
Eerste indruk van de nieuwe Jan Linders in Mook. Bron Javo Vastgoed © JAVO Vastgoed

Handtekeningen tegen komst Jan Linders in Mook

MOOK -  Het is een actie met vooral veel symboliek, maar klanten van PLUS-supermarkt in Mook zijn een handtekeningenactie begonnen tegen de komst van Jan Linders. 

Volgens PLUS-ondernemer Wim Voet zijn er inmiddels driehonderd handtekeningen opgehaald en gaat de actie, volgens hem begonnen door een klant, nog even door. Met de handtekeningen moet duidelijk gemaakt worden dat Mook te klein is voor twee supermarkten. 

De handtekeningen zijn gestuurd naar Jan Linders, de projectontwikkelaar die de nieuwe super bouwt, burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Mook en Middelaar. 

Niet lekker

Wim Voet snapt zelf ook wel dat de kans dat de handtekeningen iets veranderen aan de naderende komst van Jan Linders klein is. Ook al wordt in een begeleidende brief de verschillende partijen gevraagd die komst te heroverwegen. Voet: ,,Maar ik kan me wel voorstellen dat het voor een nieuwe super niet lekker voelt, als je al die handtekeningen ziet."

Wanneer de bouw van de nieuwe supermarkt begint,  is nog niet duidelijk. De procedure rond de vergunningaanvraag loopt. Bezwaarmakers zijn in eerste instantie door het college in het ongelijk gesteld. Tegen die beslissing kan nog even bezwaar worden gemaakt. Volgt er dan weer een afwijzing, dan kan de bouw van start. Kenners voorspelden eerder dat de komst van een tweede supermarkt in Mook zal leiden tot een harde concurrentieslag. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.