In het Tiemstrapand op de hoek Energieweg/Wolfskuilseweg mag definitief niet worden gewoond. Dat heeft de Raad van State woensdag vanochtend bepaald.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Tiemstrapand op de hoek Energieweg/Wolfskuilseweg mag definitief niet worden gewoond. Dat heeft de Raad van State woensdag vanochtend bepaald. © Paul Rapp

Harde klap voor eigenaren Tiemstrapand: 80 appartementen gebouwd, maar erin wonen mag definitief niet

DEN HAAG/NIJMEGEN - In het Tiemstrapand op de kruising Wolfskuilseweg met de Energieweg in Nijmegen mag definitief niet worden gewoond in de tachtig appartementen die er zijn gebouwd. Dat heeft de Raad van State woensdagmorgen besloten.

20 reacties

 • Wilhelmus Liebrand

  6 maanden geleden
  Gelukkig wonen we hier in een rechtsstaat, als iedereen maar bouwt naar eigen goeddunken wordt het snel een zooitje. Goede beslissing.
 • FTM van den Bouwhuijsen

  6 maanden geleden
  Joop Arts: je hebt geen flauw benul hoe het bij zelfstandigen gaat. Welk pensioen? Zelfstandigen moeten sparen voor later, met 0% rente maar wel tot 1,5% vermogensbelasting op het geld waarover al inkomstenbelasting is betaald. Om wat meer te krijgen dan de AOW moet men dus beleggen, in aandelen (riskant) staatsobligaties (negatieve rente) of in onroerend goed om een vaste (bruto) huurinkomst per maand te krijgen. Wat is daar hebberig aan?
 • K Alberts

  6 maanden geleden
  In een stad heb je drukke wegen. Raar hè???
 • Gerrit Louter

  6 maanden geleden
  Gezien de vraag naar beschikbare woningen hoog is , laat de mensen zelf beslissen of ze in een lawaai omgeving willen wonen , achteraf klagen hoeft dan ook niet , ze waren op de hoogte , het is dus doodzonde om zoveel woningen ongeschikt te verklaren voor bewoning , je word toch af en toe horendol van al die regeltjes in Nederland regeltjesland...het zal misschien niet de ideale woning zijn , maar men heeft dan in ieder geval onderdak , en kan eventueel uitkijken naar wat anders.... toch..?
 • Joris Driepinter

  6 maanden geleden
  Eigenlijk zouden gemeenten gewoon vergunningen moeten verstrekken, als de betreffende ruimten veilig zijn en aan een aantal standaardbepalingen voldoen... Ook een deel-vergunning zou moeten worden ingevoerd, waarbij een aantal zaken voor eigen risico komen of voor een bepaalde tijd, om zodoende in de toekomst aanpassingen te kunnen verrichten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.