18 november, het werd vandaag 15 graden: Aan de Waal geniet Ineke Slingerland uit Oudekerk aan de Amstel samen met haar tweelingbroer Bart Jutte uit Bemmel van de zon en uitzonderlijke temperatuur midden november. Ineke heeft haar tweelingbroer Bart in Bemmel opgehaald, en met campingstoelen, thermoskan koffie, koeken en chocolaatjes naar de Nijmeegse Waalkade gereden.
Volledig scherm
PREMIUM
18 november, het werd vandaag 15 graden: Aan de Waal geniet Ineke Slingerland uit Oudekerk aan de Amstel samen met haar tweelingbroer Bart Jutte uit Bemmel van de zon en uitzonderlijke temperatuur midden november. Ineke heeft haar tweelingbroer Bart in Bemmel opgehaald, en met campingstoelen, thermoskan koffie, koeken en chocolaatjes naar de Nijmeegse Waalkade gereden. © Paul Rapp

Hartje november en 15 graden: leuk voor de mens, slecht voor de natuur

De uitzonderlijke warme herfstdagen hebben een nieuw weerrecord gevestigd: de maximumtemperatuur is al 232 dagen niet meer onder de 10 graden geweest en daardoor trekken we massaal de natuur in. Dat is fijn voor de mens, maar minder gunstig voor de natuur. ,,De egelbescherming krijgt veel meer verstoorde nestjes binnen dan normaal.”

18 reacties

 • Geen

  2 maanden geleden
  Er is op de noordpool geboord. Heel heel diep dus van heeeeeeel lang geleden. En ze hebben daar stuken PALMBOOM gevonden. Dus daar is het ook ooit warm geweest. En toen was de mens er nog niet
 • Geen

  2 maanden geleden
  Hier gaat het niet om natuur vervuiling. Maar om de opwarming 
 • Roy

  2 maanden geleden
  Onwetendheid van het ‘volk’.
 • Mies

  2 maanden geleden
  Gisteren op mijn fietsje melk halen, ik moest over de parkeerplaats. Helemaal bezaaid met wegwerp mondkapjes. Sommigen leken gloednieuw. Ik denk dat het niet eens altijd bewust gebeurt (terwijl ze een nieuwe uit het pakje halen valt er 1 uit?) maar ik schrok er wel van, zoveel.
 • Mies

  2 maanden geleden
  Mensen met oogkleppen op en daardoor niet willen meewerken aan het beetje dat misschien nog te redden valt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

Nijmegen e.o.