De Stekkenberg in Groesbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
De Stekkenberg in Groesbeek. © Theo Peeters

Hele Groesbeekse wijk van gas halen mislukt: ‘De techniek is niet goed genoeg om dat massaal te doen’

De kwestie van DirkDe voorjaarszon schijnt op de Stekkenberg in Groesbeek. In de fraaie nieuwbouwwijk aan de rand van het bos wordt wat getuinierd, een postbode bezorgt lachend een pakketje en een familie zit in het gras te picknicken. 

12 reacties

 • Pedro Kantor

  4 maanden geleden
  Klimaatverandering door de mens vindt plaats, dat is een feit. Hoe we daarmee omgaan echter is weinig wetenschappelijk meer te noemen, en eerder een religie geworden. Hoe lossen we het op? Uh, iets met wind en zon. Is dat kost effectief? Uh, niet zeuren. Is kernenergie niet veel goedkoper? Uh, mompel, wind en zon! Is het niet slimmer om geld te steken in het opvangen en aanpassen aan klimaatverandering? Uh, klimaatontkenner, ketter! Laat je niet gekmaken, zeg nee tegen van het gas gaan.
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  @Risha Vreeswijk: Ik lees net in een ander artikel dat Groen Links nu toch met enkel De Stadspartij en D'66 om de tafel wil gaan zitten om tot de vorming van een nieuw college te komen. Dan kan de hier geciteerde Jean-Paul Broeren die tevens voorman van De Stadspartij is er als eerste opdracht voor zorgen dat deze slecht werkende en dure technologie niet meer aan de man wordt gebracht.
 • Vera Vestegen

  4 maanden geleden
  Zorgwekkend dat de gemeente Nijmegen momenteel een rondje langs de wijken aan het maken is om slecht werkende en dure technologie aan de man te brengen. Ik hoop dat wijkbewoners zelf nadenken. Colporteurs zijn het bij de gemeente.
 • Riana Haaren

  4 maanden geleden
  Gewoon ophouden met deze klimaat onzin en aardgas blijven gebruiken. Aardgas is een zeer schone, efficiënte en goedkope brandstof. Niets mis mee. NL heeft zelf meer dan genoeg aardgas in Groningen en in de Noordzee. Daarnaast heb ik geen problemen met Russisch gas. Het is onacceptabel dat men NL in een crisis wil brengen door de oorlog in Ukraine.
 • Peter Daanen

  4 maanden geleden
  Jammer dat de Gelderlander weer allerhande mensen aan het woord laat die wel de klok hebben horen luiden, maar verder slechts anderen nakakelen. Dit systeem is een zgn. WKO en dat is hooguit geschikt voor kantoorgebouwen en dergelijke. Voor een woonwijk is het geen verstandige keus en dat blijkt hier ook wel. Voor nieuwe of heel goed gerenoveerde woningen zijn een individuele of collectieve warmtepompen een veel geschiktere oplossing. Jammer voor deze bewoners en zonde van de investering.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.