Ook horecazaak Biessels speelt in op de coronacrisis door lunches te laten afhalen en te bezorgen.
Volledig scherm
Ook horecazaak Biessels speelt in op de coronacrisis door lunches te laten afhalen en te bezorgen. © JvG / DG

‘Help de horeca-bon’ als steun aan Nijmeegse cafés en restaurants

NIJMEGEN - Help de horeca en koop nu een cadeaubon. De Hemel, De Pelgrim en hotel Credible bieden zo’n bon ter waarde van 50 euro die je aanschaft voor 40 euro. ,,We krijgen er veel positieve reacties op. Zaterdag zijn er 35 verkocht, zondag en maandag ook, inmiddels zo’n honderd bonnen in totaal”, zegt horeca-ondernemer Selmar de Roo.

Ook café Daen komt met een ‘Help de horeca-bon’, net als koffiezaak Cali. ‘Want wil jij deze zomer ook weer zo zonnig op het terras zitten? Help dan de horeca!’, is de hartenkreet van horecazaak Biessels.

Afhalen of bezorgen

Inmiddels beginnen veel horecazaken een bezorg- en afhaalservice. De teller staat inmiddels op zo’n twintig restaurants. ‘Ga een keer (extra) afhalen in plaats van koken en help ze in deze moeilijke tijden’, is de oproep op de speciale Facebookpagina Thuisbezorgd Nijmegen.

Die biedt een overzicht van de culinaire initiatieven. ‘Deze Facebookgroep is opgericht om alle horecaondernemers in Nijmegen een warm hart toe te dragen en ze te steunen in deze moeilijke tijd.’

‘Steun de Nijmeegse horeca’, is ook de online oproep van de stichting Vierdaagsefeesten. Voor hun eigen evenement is het nog te vroeg om mogelijke consequenties van de coronacrisis te overzien. 

Een gesloten café Biessels op de Grote Markt in Nijmegen.
Volledig scherm
Een gesloten café Biessels op de Grote Markt in Nijmegen. © Paul Rapp

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.