Kees Moerbeek (l) maakte een digitale restauratie van het schilderij van Hendrick Heuck en zijn vrouw, met gierpont op de Waal bij Nijmegen. Rechts op de foto mede-initiatiefnemer Eric Brouwer.
Volledig scherm
PREMIUM
Kees Moerbeek (l) maakte een digitale restauratie van het schilderij van Hendrick Heuck en zijn vrouw, met gierpont op de Waal bij Nijmegen. Rechts op de foto mede-initiatiefnemer Eric Brouwer. © Paul Rapp

Hendrick Heuck, een trotse boef die een straatnaam in Nijmegen verdient

REPORTAGENIJMEGEN - Het wordt tijd voor een straat of plein in Nijmegen, vernoemd naar Hendrick Heuck (1600-1677). De beroemde 17-de eeuwse stadsbewoner werd nooit vernoemd op een straatnaambordje. Het gebrek aan eerbetoon is niet voor niets. Heuck was een boef. En hij was er trots op. 

4 reacties

 • Dion Binsbergen

  1 jaar geleden
  En die kreeg geen straatnaam omdat het een boef was...dan is het nu nog steeds een boef maar nu krijgt ie hem wel?En de zeevaarders waren vroeger enorme helden, zijn het nu nog steeds maar nu zijn er types die hun die straatnamen willen afnemen want past niet in hun fantasiewereldje.Ze horen allemaal bij ons verleden, boef of held, dat moet gewoon zo blijven.
 • Poe

  1 jaar geleden
  Weer een "Dionneke " synoniem met foutje .
 • Ook

  1 jaar geleden
  Volgens mij snapt u het alweer niet want dit artikel gaat over iemand naar wie juist geen straat werd vernoemd.Overigens vind ik het onzin om na, zoveel honderden jaren later, allerlei beslissingen die toen werden genomen maar terug te draaien zolang daar nu niemand nog rechtstreeks een nadelig gevolg van ondervindt.
 • Dion Binsbergen

  1 jaar geleden
  We moeten onze geschiedenis helemaal niet verloochenen, ook de zeevaarders horen daarbij en straatnamen die naar hen vernoemd zijn moeten dat gewoon blijven.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

 2. Dit was de roerige aanloop naar de machtsoverdracht in de VS
  Play

  Dit was de roerige aanloop naar de machtsover­dracht in de VS

Nijmegen e.o.