Onderzoeker Mirjam Vossen.
Volledig scherm
Onderzoeker Mirjam Vossen. © Bert Beelen

'Het gaat veel beter met de wereld dan we denken'

NIJMEGEN – Er is nauwelijks toegang tot schoon drinkwater, meer armoede dan twintig jaar terug en weinig kinderen kunnen naar school. Het is het beeld dat veel mensen in Nederland, Vlaanderen en Engeland hebben over ontwikkelingslanden. Ten onrechte, stelt mediawetenschapper Mirjam Vossen (52).

33 reacties

 • Frits

  3 jaar geleden
  Ik hoop voor jou hetzelfde.Dat er een kleine groep is waarmee het nog niet goed gaat wil niet zeggen dat het met "Nederland" slecht gaat. We zijn ontzettend rijk en we hebben een sociaal vangnet waar vrijwel geen enkel ander land aan kan tippen. Er valt hier weinig te mopperen.En die andere kant van de medaille, die zal ik niet snel zien. Ik maak namelijk geen schulden, heb geen leningen en heb een huis dat minimaal de hypotheek waard is. Dat is niet toevallig, dat zijn weloverwogen keuzes geweest.
 • Frits

  3 jaar geleden
  Ja, mooi is dat. Eerst slopen Rusland en de VS (met onze steun) het land, en als het dan een complete puinhoop is zeggen we "je moet er zelf iets aan doen"???
 • Frits

  3 jaar geleden
  Baudet is tegen asiel omdat hij bang is dat ze onze Nederlandse cultuur "homeopathisch verdunnen". Voor een homeopatische verdunning van het Nederlandse volk zouden 17 miljard asielzoekers nodig zijn, ongeveer 3x de totale wereldbevolking.Dus om dat soort onzin wordt Baudet terecht verguisd, en het is echt kinderlijk naïef om dat geluid te vergelijken met de conclusies van dit onderzoek.
 • Frits

  3 jaar geleden
  De hongersnood is in de afgelopen decennia juist sterk afgenomen en op een absoluut laagterecord.
 • Frits

  3 jaar geleden
  Criminaliteit neemt niet toe in Nederland, en inderdaad horen we bij de veiligste landen ter wereld, en is het de afgelopen jaren echt niet onveiliger geworden hier.Men denkt dat dat zo is, omdat de kranten ieder negatief incident groot uitmeten, maar dat wil niet zeggen dat het ook daadwerkelijk vaker gebeurt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Van der Plas woest op De Jonge: 'Minachtend wat u doet'
  Play

  Van der Plas woest op De Jonge: 'Minachtend wat u doet'

 2. Zo blus je een elektrisch voertuig
  Play

  Zo blus je een elektrisch voertuig

Nijmegen e.o.