De kruising Grootstalselaan met de Sint Jacobslaan is de enige plek in Nijmegen waar je legaal rechtsaf door rood mag rijden. Het blauwe vierkante verkeersbordje is, voor Nijmeegse begrippen, een uniek exemplaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De kruising Grootstalselaan met de Sint Jacobslaan is de enige plek in Nijmegen waar je legaal rechtsaf door rood mag rijden. Het blauwe vierkante verkeersbordje is, voor Nijmeegse begrippen, een uniek exemplaar. © Paul Rapp

Hier mag je wél rechtsaf door rood fietsen - maar dat doet bijna niemand

FietskwestiesWachten, dat doen fietsers niet graag. En al helemaal niet als ze het idee hebben dat het nergens voor nodig is. Dus gaan ze massaal rechtsaf door rood. Zo massaal, dat de wetgever zich ooit gedwongen zag het gedeeltelijk te legaliseren. Sindsdien mag het ook in Nijmegen. Op één plek.

3 reacties

 • Patrick Clusters

  1 maand geleden
  Nijmegen noemt zich een groene stad, maar als fietser sta je overal voor rood licht. Zelfs op plaatsen waar er onmogelijk auto's kunnen kruisen sta je als fietser te wachten. Veel verkeerslichten voor fietsers zijn slecht ingesteld. Op al deze bekende plekken rijd ik door rood.
 • Daan Janssen

  2 maanden geleden
  Dus als we massaal met de auto rechtsaf door rood gaan rijden, in de VS heel.normaal, dan wordt het vanzelf toegestaan?
 • Paul Seeger

  2 maanden geleden
  Je kunt niet zelf bepalen welke kleur het stoplicht heeft, want dat is namelijk altijd rood.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.