Volledig scherm
Actie voor de Dorpensingel in Lent. © Gerard Verschooten

Historisch akkoord over Dorpensingel-Oost in Lent

NIJMEGEN/ BEMMEL - De raadsfracties van Nijmegen en Lingewaard zijn het eens over de totale verkeersaanpak rond Lent, Bemmel en Ressen. Ze gaan voor de aanleg van een Dorpensingel-Oost met een zo laag mogelijke snelheid, 50 of 60 km per uur, verkeersremmende maatregelen op de Vossenpelssestraat en aanpassing van de Vossenhol en en de Teselaar.

De raadsfracties in beide gemeenten spreken van een 'historisch akkoord'.  Al sinds 2005 wordt over de aanleg van de Dorpensingel gesproken en vooral geruzied. Dat laatste is nu voorbij. De raadsfracties hopen nu dat ook de provincie straks met extra geld over de brug komt. Nijmegen en Lingewaard hebben samen 6,5 miljoen euro gereserveerd. Maar voor het verkeersproject is tussen 11,3 en 13,2 miljoen euro nodig. 

De raadsfracties  hopen dat de provincie meewerkt. Vooral omdat het niet gaat de aanleg van één weg, de Dorpensingel, maar om een totaalpakket aan maatregelen, met extra fietsvoorzieningen (fietspaden, veilige oversteken) en goede stroken voor voetgangers. Eerder heeft de provincie laten weten 'alleen te willen meedenken als beide gemeente het eens zijn over de verkeersaanpak'. 

Misverstanden

De komende dagen werken de raadsfracties in gezamenlijkheid een motie uit die in beide raden aan de orde komt. De afgelopen weken hebben de fracties in beslotenheid over de verkeerssituatie in Nijmegen-Noord gesproken. Daarbij zijn vooral misverstanden uit de wereld geholpen.

Zo dachten de Lingewaardse fracties altijd dat Nijmegen per se een knip, afsluiting, in de Vossenpelssetraat wilde. Lingewaard verzette zich daar tegen omdat zo'n knip het doorgaande verkeer uit Bemmel tegenhoudt. De Nijmeegse politici hebben nu laten weten dat niet de knip de inzet is, maar een veilige en rustige Vossenpelssestraat voor verkeersdeelnemers en aanwonenden. Dus gaan de raadsfracties uit beide gemeenten nu voor aanpassing van de route. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.