Animatie van een Buurt Energie Systeem zoals dat in Hengstdal moet komen. De twee kleine gebouwtjes in het midden zijn warmtepompen. Daar wordt buitenlucht omgezet in hitte. Een ondergronds net verspreidt de warmte naar de huizen.
Volledig scherm
PREMIUM
Animatie van een Buurt Energie Systeem zoals dat in Hengstdal moet komen. De twee kleine gebouwtjes in het midden zijn warmtepompen. Daar wordt buitenlucht omgezet in hitte. Een ondergronds net verspreidt de warmte naar de huizen. © Eigen foto

Hogere energierekening? Nieuw warmtenet Hengstdal kan juist geld opleveren, denkt bewonersplatform

NIJMEGEN - Hengstdal krijgt een eigen warmtenet. Tenminste, als er voldoende animo is in de Nijmeegse wijk. Buurtplatform Duurzaam Hengstdal is alvast enthousiast. ,,Op den duur kan het nog financieel voordeel opleveren ook.”

17 reacties

 • Politiekincorrect

  1 jaar geleden
  Nog een toevoeging: de gedachte dat het met subsidie betaalbaar is is ook al volksverlakkerij. Wie betaalt die subsidie? Dat zijn wij als gemeenschap...dus uiteindelijk klopt er niets van dit verhaal. Dit is een politieke keuze en geen economische, straks gezinnen in armoede, maar zitten we er wel warmpjes bij, zoiets?
 • Politiekincorrect

  1 jaar geleden
  Dit verhaal klopt dus gewoon niet. Ik neem er twee, geen cv installatie na 15 jaar meer vervangen, dat scheelt hooguit 125 per jaar. Gasprijzen stijgen? Haha, energiekosten warmtenet zijn ook gekoppeld aan energieprijzen.  Die mensen die beweren dat  het goedkoper is, kunnen die op eigen rekening (dus niet namens gemeente) persoonlijk garant staan? Dan geloof ik het pas.
 • Hans Veen

  1 jaar geleden
  Dan zijn ze een deel van de Olijfwilgstraat "vergeten " nr 2 t/m 28 . H.Veen
 • PeterD

  1 jaar geleden
  Ik ben één van de leden van het buurtplatform, geboren en getogen in Nijmegen. Ik heb hier dus altijd gewoond en en ben al sinds 1983 in hengstdal woonachtig. Ik ben blij dat u mij fff zo goed weet te duiden en daarbij ook nog mijn politiek voorkeur meent te kennen.
 • wimpie

  1 jaar geleden
  Alle mooie ideeën van dit soort hebben een ding gemeen: In de praktijk vallen ze heel erg tegen.De capaciteit valt reuze tegen. Er moet veel bijgestookt worden en met een beetje "pech" zit je dan nog in de kou.Voorbeelden zijn er genoeg, maar daar hebben ze natuurlijk fouten gemaakt die "wij" niet meer maken!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Opnieuw veel doden na luchtaanvallen op Gaza: paus roept op tot wapenstilstand
  Play

  Opnieuw veel doden na luchtaan­val­len op Gaza: paus roept op tot wapenstil­stand

 2. Pro-Palestijnse demonstratie in Nijmegen: 'Free free Palestine'
  Play

  Pro-Palestijn­se demonstra­tie in Nijmegen: 'Free free Palestine'

Nijmegen e.o.